Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Gestoofde kalfslapjes met knoflook/wijn/azijn saus - Sofrito

images/sofrito.jpgingrediënten:

                                                                                                                                                                                                                       1kg kalfslapjes/schnitzels van een vingerbreedte dik
½ kop olijfolie
5 teentjes knoflook fijngehakt
1 ½ kop water
1 (wijn)glas droge rode wijn
¼ kop wijnazijn
1 kop fijngehakte peterselie
Bloem
zout, peper

 

Bestrooi het vlees met een beetje bloem, verhit de olie in de braadpan en braad het vlees hierin aan beide kanten.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak het een paar minuten mee, voeg dan de rode wijn en de azijn toe en laat dit ook ongeveer 5 minuten stoven voordat het water wordt toegevoegd.
Nu zout en peper toevoegen, doe vervolgens de deksel op de pan en laat het vlees op een zo zacht mogelijk vuur gedurende een uur gaarstoven. Kijk af en toe of er misschien water toegevoegd moet worden, er moet een mooie, dikke saus overblijven waar u 5 minuten voor het opdienen de fijngehakte peterselie aan toevoegt en die ook nog even mee laat stoven.
Sofrito is erg lekker met een gewone gekookte aardappel of aardappelpuree, maar ook met pasta en natuurlijk een lekkere frisse salade.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Σύνδεση or Μητρώο

LOG IN