Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Aubergine salade – Μελιτζανοσαλaτα

images/auberginesalade1.jpgIngrediënten: 

2 aubergines, lang en niet dik (zonder zaadlijsten)
1 kleine rode ui schoongemaakt en geraspt op de grove rasp
2 kleine knoflooktenen gepeld en geperst of fijngesneden
1 tomaat ontveld en fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel wijnazijn
½ tot 1 theelepel zout –beetje peper
½ theelepel zoet paprikapoeder (of scherpe voor de liefhebber)
½ theelepel gedroogde oregano
een paar takjes platte peterselie gewassen, gedroogd en fijngehakt

 

images/aubergine2.jpg

Bereiden:

De aubergine in een hete oven gaar roosteren, de schil mag donker worden, zelfs een beetje verbrand Het vruchtvlees moet zacht en gaar worden in ongeveer een ½ uur. Nog beter is het om op de barbecue de aubergines te roosteren, door het licht verbranden krijgen de aubergines een lekkere rooksmaak.


Daarna helemaal laten afkoelen, opensnijden en het vruchtvlees eruit scheppen en heel klein snijden. Voeg de geraspte ui en geperste knoflook toe samen met de fijngehakte tomaat, de olijfolie, citroensap, azijn, zout, peper paprika poeder, oregano en peterselie. Sommigen doen er ook fijngesneden munt in, of gehakte walnoten, wij doen het met de bovenbeschreven ingrediënten. Laat het een nacht staan en serveer op kamertemperatuur, met brood als meze of bijgerecht bij een zomerse maaltijd.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Σύνδεση or Μητρώο

LOG IN