-
Aardbeien-vlierbloesem jam & Aardbeien-vlierbloesem kruimeltaart, Frauwles me sambouka marmelada & Frauwles me sambouka pitta
-
Aubergine salade – Μελιτζανοσαλaτα
-
Mandarijn marmelade – Marmelada Mandarini
-
Aardappelkoekjes - Πατατοκεφτεδες
-
Aardappelkroketten met daslook
-
Amandelsinaasappel cake
-
Bieten-sinaasappelchutney
-
Bietenrisotto
-
Bloemkool stoofpot – kounoupidi giachni
-
Boomstammetje –Kormos & Lavendelgelei – Levanda gele
-
Boter, gesmolten van schapen-, geiten- en koemelk: Geklaarde boter: recept: Fetakaastaart.
-
Bulger met rode biet, gerookte forel en paddestoelen
-
Cakes met citroenmelisse
-
Chocolade met granaatappel en gember
-
Citroenmarmelade met rozenwater
-
Citroenmousse - Mouse lemoni
-
Citroenmousse – Mouse lemoni
-
Courgettejam – Marmelada kolokitie, Geest van de granaatappel – psigi tou rodi
-
Dolmadakia van snijbiet
-
Feestelijke schotel van lamsvlees met rijst - Arni me risi anatoliki
-
Garides saganaki Γαρίδες Σαγανάκι
-
Gestoofde kalfslapjes met knoflook/wijn/azijn saus - Sofrito
-
Gevulde courgettebloemen
-
Granaatappelcake met yoghurt
-
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus – Soutsoukakia
-
Griekse keukenklassiekers: vegetarische gerechten
-
Griekse keukenklassiekers: visgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: vleesgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: voor- & nagerechten
-
Griekse salade - Choriatiki
-
Groententaart zonder bladerdeeg
-
Groentepie - Xorthopitta
-
Herfstrecepten: Vegetarische herfstschotel Briam me kastana kai manitaria & Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates
-
hoofdmaaltijd: Gevulde kalfs/kip/varkens filet met verse saliepesto en aardappelen met citroen uit de oven.
-
Jam & likeur van Kornoelje
-
kastanjetaart
-
Kikkererwtensalade - Rebidosalata
-
Kip met artisjokken – Kotopoulo me agkinares
-
Knolselderij soep met daslook en feta (maaltijdsoep voor ongeveer 4 personen)
-
Kruimeltaart van (val-)appels en herfstfruit
-
Kweepeerzoet - Kidonoloukoumia & Paprikazuur - Toursi piperies
-
Kweeperentaart – Kidonopitta
-
Mandarinello – een soort limoncello met mandarijn.
-
Molsla met spek / paardenbloemsiroop
-
Morellenlikeur & kersenzoet
-
Ode aan de kweepeer: lepelzoetigheid & kweepeer/sinaasappeljam
-
Paas (lente) maaltijd uit keuken Porfyron: Spinazieschotel uit de oven & Pavlova met citroenboter
-
Paascakejes met aardbeien en lemon curd
-
Paddenstoelenpie - Manitaropita
-
Pastitsio
-
Pompoentaart met gekarameliseerde pompoenpitten – Kolokythopita me zaxaramenia kolokythosporous
-
Prei met gehaktballen - Πράσο με κεφτέδες
-
Preitaart – Prasopitta
-
Rauwe rode bietensalade (pantzarosalata)
-
Recept: Bulgur zomersalade- Pligouri salata & Vlierbessentaart – Tourta Samboukas
-
Recept: Paddenstoelen soep - Manitaro soupa
-
Recept: Politiki of winter salade - Politiki salata.
-
Recept: Wild zwijn gemarineerd & knolselderij salade – Agriogourouno salmi & Selinorizo salata
-
Recepten met kersen en morellen
-
Recepten met Salie
-
Revani - Griesmeeltaart met amandelen
-
Rijstpitta - Rizopita
-
Risotto met prei – knolselderij of venkel en gepocheerde kabeljauw
-
Rita 's kerstrecepten - Χριστοuγεννα στην κουζiνα
-
Salata Spanaki Porfyron
-
Sinaasappel-prei-ei salade
-
Sinaasappelmarmelade Marmelada Portokali – Marmelade van bloedsinaasappel en campari / Gesuikerde maartse viooltjes – Zagaromeni manousakia
-
Slowfood cooked: wilde spinazie met courgette
-
Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti
-
Spetzofai uit de oven - Pikante worstjes met paprika uit de oven
-
Spinazie met daslook en yoghurt
-
Tomaten kroketten
-
Tzatziki
-
Varkensvlees met prei en knolselderij - Xeirino prasoselino
-
Vegetarische Fricassee
-
Viskroketten – Psarokrokettes
-
Vlierbloesemsorbetijs & Vlierbloesembeignets
-
Wilde asperges
-
wilde asperges risotto –Agria sparankia risotto
-
Yiouvetsi – Lamsvlees met tomaat en orzo of spaghetti en een vegetarische versie
-
Zomer in de keuken: biscuit met yoghurt, citroen en amandel / blauwe druiven jam
Jam & likeur van Kornoelje
- Λεπτομέρειες
- Συντάχθηκε από τον/την Rita Kirligitsis
Jam van Kornoelje, perzik/nectarines en druiven.
ingrediënten
Ongeveer 750 gram kornoelje, 750 gram perziken of nectarines en 750 gram witte druiven zonder pitjes
1 kg suiker
Sap van 2 citroenen
Evt pectine of marmella
Schone jampotjes
bereiden
Was de kornoelje goed en kook ze in een bodempje water zachtjes gaar. Was de perziken of nectarines en snijdt ze in kleine stukjes, was de druifjes en doe ze met de perzikstukjes in een grote pan met een bodempje water en laat dit zachtjes 15 minuten koken totdat het fruit zacht is geworden. Laat de gekookte kornoelje afkoelen en haal ze door een grof zeef of vergiet zodat de pitten gescheiden worden van het vruchtvlees, doe het vruchtvlees bij de rest van het fruit wat zachtgekookt is. Voeg nu een kilo suiker toe en laat even koken zodat er een mooie dikke fruitmousse ontstaat.
Als u pectine of marmella (pectine zonder conserveringsmiddelen) wilt gebruiken kunt u nu het sap van de 2 citroenen toevoegen en de pectine of marmella en dit volgens gebruiksaanwijzing koken en vervolgens de jam in de schone potten overbrengen, ze sluiten met een goedsluitende nieuwe deksel en ze 20 minuten ondersteboven laten staan zodat ze vacuüm zijn getrokken. Mocht u dit niet willen gebruiken, voeg dan ook het sap van de citroenen erbij en laat alles nog een half uurtje inkoken, ondertussen controleren of de jamdikte is bereikt, door een beetje op een koud schoteltje te leggen. Zo hebt u heerlijke, gezonde, prachtige jam om cadeau te doen of in de winter zelf van te genieten.
Kornoelje likeur – Krana liker.
ingrediënten
1 kilo kornoelje
½ kilo suiker (meestal gebruiken we minder suiker, dat kan dat maakt de likeur minder zoet, maar dit fruit is licht zuur en een beetje wrang)
1 liter alcohol 40% inmaakbrandewijn, jenever, gin of wodka van goede kwaliteit.
1 kaneelstokje en 2 a 3 kruidnageltjes
bereiden
Was de kornoelje, laat ze goed drogen voordat u ze in een grote glazen pot doe en kneus of prik met een grote vleesvork of satepen. Doe de suiker erbij en zet op een zonnige plaats voor ongeveer een maand.
Na 1 maand de alcohol, het kaneelstokje en de kruidnageltjes erbij doen en nogmaals voor 3 maanden op een zonnige plek zetten. Daarna zeven en filteren (door een fijne doek waar geen wasmiddelluchtjes inzitten) en nog een weekje of 2 wegzetten om daarna heerlijk te genieten van likeur Krana.