Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Bulger met rode biet, gerookte forel en paddestoelen

BulgerIngrediënten:

  • 150 gram bulger
  • 2 kleine of ongeveer 200 gram gerookte forel zonder graat (kan vervangen worden door tonijn of gerookte zalm, maar hier in de Zagori past forel uit de rivier het beste
  • 4 gekookte bieten in blokjes gesneden
  • 100 gram in dunne plakjes gesneden kastanjechampignons
  • 3 gewassen en in kleine ringetjes gesneden bosui
  • ½ bosje peterselie en dille, gewassen en fijngesneden
  • 5 augurkjes fijngesneden
  • Grote eetlepel kappertjes fijngehakt.
  • Een 10-tal groene olijven zonder pit in vieren gesneden
  • Beetje zout (voorzichtig want de vis is ook een beetje zout) + wat peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Sap van een halve tot 1 citroen (of 2 eetlepels azijn)

Forel

Bereiding:

Doe de bulger in een grote kom en giet er ruim kokend water op, laat 20 minuten afgedekt staan en giet af.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekepan en bak de dunne plakjes kastanjechampignons totdat ze bruin en gaar zijn.
Snijd de gerookte forel (vis) in kleine stukjes en doe in een andere grote kom, voeg hierbij de in blokjes gesneden rode biet, de gesneden bosui, de fijngesneden augurkjes, kappertjes, gesneden olijven, de fijngesneden peterselie en dille. Meng alles door elkaar, voeg evt wat zout en peper toe, en de rest (3 eetlepels) van de olijfolie.
Voeg er de wat afgekoelde kastanjechampignons bij en de uitgelekte en wat afgekoelde bulger. Meng alles goed door elkaar en voeg het citroensap naar smaak toe.
Voor een maaltijdsalade mag de bulger lauwwarm zijn, als bijgerecht kan het koud. Dus zet in de koelkast of serveer en geniet.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Σύνδεση or Μητρώο

LOG IN