-
Aardbeien-vlierbloesem jam & Aardbeien-vlierbloesem kruimeltaart, Frauwles me sambouka marmelada & Frauwles me sambouka pitta
-
Aubergine salade – Μελιτζανοσαλaτα
-
Mandarijn marmelade – Marmelada Mandarini
-
Aardappelkoekjes - Πατατοκεφτεδες
-
Aardappelkroketten met daslook
-
Amandelsinaasappel cake
-
Bieten-sinaasappelchutney
-
Bietenrisotto
-
Bloemkool stoofpot – kounoupidi giachni
-
Boomstammetje –Kormos & Lavendelgelei – Levanda gele
-
Boter, gesmolten van schapen-, geiten- en koemelk: Geklaarde boter: recept: Fetakaastaart.
-
Bulger met rode biet, gerookte forel en paddestoelen
-
Cakes met citroenmelisse
-
Chocolade met granaatappel en gember
-
Citroenmarmelade met rozenwater
-
Citroenmousse - Mouse lemoni
-
Citroenmousse – Mouse lemoni
-
Courgettejam – Marmelada kolokitie, Geest van de granaatappel – psigi tou rodi
-
Dolmadakia van snijbiet
-
Feestelijke schotel van lamsvlees met rijst - Arni me risi anatoliki
-
Garides saganaki Γαρίδες Σαγανάκι
-
Gestoofde kalfslapjes met knoflook/wijn/azijn saus - Sofrito
-
Gevulde courgettebloemen
-
Granaatappelcake met yoghurt
-
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus – Soutsoukakia
-
Griekse keukenklassiekers: vegetarische gerechten
-
Griekse keukenklassiekers: visgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: vleesgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: voor- & nagerechten
-
Griekse salade - Choriatiki
-
Groententaart zonder bladerdeeg
-
Groentepie - Xorthopitta
-
Herfstrecepten: Vegetarische herfstschotel Briam me kastana kai manitaria & Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates
-
hoofdmaaltijd: Gevulde kalfs/kip/varkens filet met verse saliepesto en aardappelen met citroen uit de oven.
-
Jam & likeur van Kornoelje
-
kastanjetaart
-
Kikkererwtensalade - Rebidosalata
-
Kip met artisjokken – Kotopoulo me agkinares
-
Knolselderij soep met daslook en feta (maaltijdsoep voor ongeveer 4 personen)
-
Kruimeltaart van (val-)appels en herfstfruit
-
Kweepeerzoet - Kidonoloukoumia & Paprikazuur - Toursi piperies
-
Kweeperentaart – Kidonopitta
-
Mandarinello – een soort limoncello met mandarijn.
-
Molsla met spek / paardenbloemsiroop
-
Morellenlikeur & kersenzoet
-
Ode aan de kweepeer: lepelzoetigheid & kweepeer/sinaasappeljam
-
Paas (lente) maaltijd uit keuken Porfyron: Spinazieschotel uit de oven & Pavlova met citroenboter
-
Paascakejes met aardbeien en lemon curd
-
Paddenstoelenpie - Manitaropita
-
Pastitsio
-
Pompoentaart met gekarameliseerde pompoenpitten – Kolokythopita me zaxaramenia kolokythosporous
-
Prei met gehaktballen - Πράσο με κεφτέδες
-
Preitaart – Prasopitta
-
Rauwe rode bietensalade (pantzarosalata)
-
Recept: Bulgur zomersalade- Pligouri salata & Vlierbessentaart – Tourta Samboukas
-
Recept: Paddenstoelen soep - Manitaro soupa
-
Recept: Politiki of winter salade - Politiki salata.
-
Recept: Wild zwijn gemarineerd & knolselderij salade – Agriogourouno salmi & Selinorizo salata
-
Recepten met kersen en morellen
-
Recepten met Salie
-
Revani - Griesmeeltaart met amandelen
-
Rijstpitta - Rizopita
-
Risotto met prei – knolselderij of venkel en gepocheerde kabeljauw
-
Rita 's kerstrecepten - Χριστοuγεννα στην κουζiνα
-
Salata Spanaki Porfyron
-
Sinaasappel-prei-ei salade
-
Sinaasappelmarmelade Marmelada Portokali – Marmelade van bloedsinaasappel en campari / Gesuikerde maartse viooltjes – Zagaromeni manousakia
-
Slowfood cooked: wilde spinazie met courgette
-
Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti
-
Spetzofai uit de oven - Pikante worstjes met paprika uit de oven
-
Spinazie met daslook en yoghurt
-
Tomaten kroketten
-
Tzatziki
-
Varkensvlees met prei en knolselderij - Xeirino prasoselino
-
Vegetarische Fricassee
-
Viskroketten – Psarokrokettes
-
Vlierbloesemsorbetijs & Vlierbloesembeignets
-
Wilde asperges
-
wilde asperges risotto –Agria sparankia risotto
-
Yiouvetsi – Lamsvlees met tomaat en orzo of spaghetti en een vegetarische versie
-
Zomer in de keuken: biscuit met yoghurt, citroen en amandel / blauwe druiven jam
Herfstrecepten: Vegetarische herfstschotel Briam me kastana kai manitaria & Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates
- Λεπτομέρειες
- Συντάχθηκε από τον/την Rita Kirligitsis
ingrediënten
1 kilo pompoen (geschild en in blokjes gesneden)
2 preien schoongemaakt en in ringen gesneden
250 gram gekookte schoongemaakte tamme kastanjes
250 gram paddenstoelen, gemengde wilde indien aanwezig, of champignons schoongemaakt en gesneden
250 gram gesneden witte kool
30 gram pompoenpitten
Evt een knoflookteentje klein gesneden, evt een paar takjes koriander
Zout peper, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel kerriepoeder,
4 eetlepels olijfolie
Verhit in een ruime pan de olijfolie en fruit de gesneden prei met de knoflook voor een paar minuten voordat u de paddenstoelen toevoegt en mee laat smoren. Voeg dan de blokjes pompoen toe en laat nog een aantal minuten smoren.
Voeg zout, peper, de komijnzaadjes en de kerriepoeder en evt de koriander toe.
Breng alles over in een ruime ingevette ovenschaal of aardewerken pot, roer er de gesneden kool, kastanjes en pompoenpitten door. Dek de schaal toe en laat in een voorverwarmde oven op 180°C voor ongeveer 30 tot 40 minuten
zachtjes gaarstoven. Warm opdienen met bijv. bulgur of zilvervliesrijst, en dank de aarde voor haar overheerlijke gaven.
Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates
ingrediënten
500 gram kastanjepuree ( schoongemaakte gekookte kastanjes uit de blender)
250 gram gesmolten pure chocolade
500 gram (zelfgemaakte) mandarijn marmelade (van 1 kg fruit – ½ kg suiker)
Evt 2 eetlepels cognac
Beetje cacao en/of erg fijn gemalen walnoten
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron, roer er de cognac, de kastanjepuree en de mandarijn marmelade doorheen. Zet de massa minstens een uur in de koelkast.
Draai met koud water gewassen handen kleine balletjes en rol ze in de cacao en/of de fijn gemalen walnoten.
Een erg gezonde lekkernij, probeer ze niet te snel op te eten, ze blijven langere tijd goed afgesloten in de koelkast.
Zelfgezochte kastanjes en walnoten, zelfgemaakte mandarijn marmelade, eerlijke chocolade, en daarna een grote traktatie voor jezelf, je dierbaren, een heerlijk cadeau of lekkere verrassing bij een kop thee bij de open haard of bij de kachel.