Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Vlierbloesemsorbetijs & Vlierbloesembeignets

VlierbloesemVlierbloesemsorbetijs

½ ltr mineraalwater natural

½ kg suiker

½ dl citroensap

2 bosjes vlierbloesemschermen van 4 grote schermen

Evt. 1 eiwit en/of 2dl room

 

Breng het water met de suiker aan de kook. Neem het van het vuur en hang er de bloesemschermen in aan een touwtje of knip alle steeltjes eraf en doe de bloesem in de suikersiroop.

 

Laat minstens een kwartier trekken.

Haal de bloesem eruit en/of zeef het en voeg citroensap toe en laat afkoelen.

Voor vlierbloesemsorbet kunt u de afgekoelde massa in een plastic of metalen bak doen en in de vriezer half laten opstijven, roer daarna goed door met een vork, herhaal dit tot het helemaal bevroren is.

Voor vlierbloesemijs kunt u 1 eiwit met een snufje zout stijf kloppen, daarna 2 dl room stijf kloppen, schep dit voorzichtig door elkaar voordat u ook de afgekoelde vlierbloesemsiroop er doorheen schept en daarna in de vriezer zet en elk uur met een vork doorroert tot de massa goed gemengd, stevig maar luchtig bevroren is.

 

Vlierbloesembeignets

10 vlierbloementrossen

1 kop zelfrijzend bakmeel (bloem met beetje bakpoeder)

2 eieren

Melk of koolzuurhoudend water

Beetje zout, evt. snufje kaneel of snufje kardamonpoeder

Poedersuiker, honing en/of lemon curd

Zonnebloemolie

Dompel de bloesem even in warm water en laat uitlekken op keukenpapier.

Klop de eieren luchtig, voeg de bloem of het bakmeel toe met een snufje zout, kaneel of kardamonpoeder en de melk of het koolzuurhoudende water (met water worden de beignets wat knapperiger).

Dompel de bloemen voorzichtig in het beslag en bak ze knapperig goudbruin in de warme olie, knip de stelen met een schaar eraf en draai ze om zodat ook de andere kant knapperig goudbruin gebakken kan worden. Laat ze uitlekken (evt. even op een keukenpapier) en bestrooi met poedersuiker, serveer met honing of met de lemon curd.

En geniet weer van wat moeder natuur ons zomaar te bieden heeft.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Σύνδεση or Μητρώο

LOG IN