Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Armelui’s dessert Το επιδόρπιο για φτωχούς

Armelui dessert

Ingrediënten:

8 grote sneden brood (als het oud brood is de harde korsten eraf snijden)

beetje boter

1 pot jam – ik heb heerlijke sleedoorngelei gemaakt, een ‘donkere’ jam is lekker maar ook een abrikozen jam of sinaasappel jam is heerlijk.

2 dl siroop of vervang het door glühwijn die over is. Een beetje cognac of likeur naar keuze is ook heerlijk.

3 eiwitten stijfgeklopt met een mespunt zout en 50 gram suiker (Voeg de suiker geleidelijk toe tijdens het kloppen)

3 eidooiers

Een handvol geschaafde amandelen

Porfyron kerstkaart

Bereiding:

Verwarm de oven op 170 C

Rooster het brood in een broodrooster of bak het een beetje aan in een koekenpan.

Vet een ovenschaal (waar de 4 sneden brood in passen) in met een beetje boter en schik 4 sneden brood op de bodem.

Bedek het brood met de jam (zoveel naar ieders wens) en verdeel de gluhwijn/siroop of likeur erover.

Nu de andere 4 sneden brood hierover verdelen. Spatel de eierdooiers bij de stijfgeklopte eiwitten tot een mooie egale massa.

Verdeel dit alles over het brood, en strooi de geschaafde amandelen er over. Bak in 15 tot 20 minuten goudbruin en geniet van dit lekkere, eenvoudige dessert als een vorst of vorstin!

images/kerst in porfyron.jpegEen armelui’s dessert of een heerlijk eenvoudig kerstdessert? Het mag ook een dessert worden voor de dagen na kerst of oud en nieuw, omdat er dan waarschijnlijk nog brood over is en ergens in de kast nog een heerlijke pot jam staat en wacht op dit eenvoudige verrukkelijke dessert.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Σύνδεση or Μητρώο

LOG IN