-
Aardbeien-vlierbloesem jam & Aardbeien-vlierbloesem kruimeltaart, Frauwles me sambouka marmelada & Frauwles me sambouka pitta
-
Aubergine salade – Μελιτζανοσαλaτα
-
Mandarijn marmelade – Marmelada Mandarini
-
Aardappelkoekjes - Πατατοκεφτεδες
-
Aardappelkroketten met daslook
-
Amandelsinaasappel cake
-
Bieten-sinaasappelchutney
-
Bietenrisotto
-
Bloemkool stoofpot – kounoupidi giachni
-
Boomstammetje –Kormos & Lavendelgelei – Levanda gele
-
Boter, gesmolten van schapen-, geiten- en koemelk: Geklaarde boter: recept: Fetakaastaart.
-
Bulger met rode biet, gerookte forel en paddestoelen
-
Cakes met citroenmelisse
-
Chocolade met granaatappel en gember
-
Citroenmarmelade met rozenwater
-
Citroenmousse - Mouse lemoni
-
Citroenmousse – Mouse lemoni
-
Courgettejam – Marmelada kolokitie, Geest van de granaatappel – psigi tou rodi
-
Dolmadakia van snijbiet
-
Feestelijke schotel van lamsvlees met rijst - Arni me risi anatoliki
-
Garides saganaki Γαρίδες Σαγανάκι
-
Gestoofde kalfslapjes met knoflook/wijn/azijn saus - Sofrito
-
Gevulde courgettebloemen
-
Granaatappelcake met yoghurt
-
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus – Soutsoukakia
-
Griekse keukenklassiekers: vegetarische gerechten
-
Griekse keukenklassiekers: visgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: vleesgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: voor- & nagerechten
-
Griekse salade - Choriatiki
-
Groententaart zonder bladerdeeg
-
Groentepie - Xorthopitta
-
Herfstrecepten: Vegetarische herfstschotel Briam me kastana kai manitaria & Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates
-
hoofdmaaltijd: Gevulde kalfs/kip/varkens filet met verse saliepesto en aardappelen met citroen uit de oven.
-
Jam & likeur van Kornoelje
-
kastanjetaart
-
Kikkererwtensalade - Rebidosalata
-
Kip met artisjokken – Kotopoulo me agkinares
-
Knolselderij soep met daslook en feta (maaltijdsoep voor ongeveer 4 personen)
-
Kruimeltaart van (val-)appels en herfstfruit
-
Kweepeerzoet - Kidonoloukoumia & Paprikazuur - Toursi piperies
-
Kweeperentaart – Kidonopitta
-
Mandarinello – een soort limoncello met mandarijn.
-
Molsla met spek / paardenbloemsiroop
-
Morellenlikeur & kersenzoet
-
Ode aan de kweepeer: lepelzoetigheid & kweepeer/sinaasappeljam
-
Paas (lente) maaltijd uit keuken Porfyron: Spinazieschotel uit de oven & Pavlova met citroenboter
-
Paascakejes met aardbeien en lemon curd
-
Paddenstoelenpie - Manitaropita
-
Pastitsio
-
Pompoentaart met gekarameliseerde pompoenpitten – Kolokythopita me zaxaramenia kolokythosporous
-
Prei met gehaktballen - Πράσο με κεφτέδες
-
Preitaart – Prasopitta
-
Rauwe rode bietensalade (pantzarosalata)
-
Recept: Bulgur zomersalade- Pligouri salata & Vlierbessentaart – Tourta Samboukas
-
Recept: Paddenstoelen soep - Manitaro soupa
-
Recept: Politiki of winter salade - Politiki salata.
-
Recept: Wild zwijn gemarineerd & knolselderij salade – Agriogourouno salmi & Selinorizo salata
-
Recepten met kersen en morellen
-
Recepten met Salie
-
Revani - Griesmeeltaart met amandelen
-
Rijstpitta - Rizopita
-
Risotto met prei – knolselderij of venkel en gepocheerde kabeljauw
-
Rita 's kerstrecepten - Χριστοuγεννα στην κουζiνα
-
Salata Spanaki Porfyron
-
Sinaasappel-prei-ei salade
-
Sinaasappelmarmelade Marmelada Portokali – Marmelade van bloedsinaasappel en campari / Gesuikerde maartse viooltjes – Zagaromeni manousakia
-
Slowfood cooked: wilde spinazie met courgette
-
Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti
-
Spetzofai uit de oven - Pikante worstjes met paprika uit de oven
-
Spinazie met daslook en yoghurt
-
Tomaten kroketten
-
Tzatziki
-
Varkensvlees met prei en knolselderij - Xeirino prasoselino
-
Vegetarische Fricassee
-
Viskroketten – Psarokrokettes
-
Vlierbloesemsorbetijs & Vlierbloesembeignets
-
Wilde asperges
-
wilde asperges risotto –Agria sparankia risotto
-
Yiouvetsi – Lamsvlees met tomaat en orzo of spaghetti en een vegetarische versie
-
Zomer in de keuken: biscuit met yoghurt, citroen en amandel / blauwe druiven jam
Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti
- Gegevens
- Geschreven door Rita Kirligitsis
ingrediënten:
2 bosjes verse basilicum
2/3 kop gepelde walnoten
1 kop geraspte pecorino of Parmezaanse kaas
6 lepels olijfolie
350 gr spaghetti
Zout en gemalen zwarte peper.
Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti
Maal het basilicum met de gepelde walnoten en roer 2/3 van de geraspte kaas erdoor, voeg evt. zout en peper toe en voeg de olie toe.
Kook de spaghetti al dente in gezouten water, laat uitlekken, doe in een schaal en schik de pesto en de overgebleven geraspte kaas bovenop, serveer onmiddellijk.
Citroenspaghetti / Knoflook-peterselie spaghetti
ingrediënten:
voor 2 a 3 personen (voor 4tot 6 personen alles dubbel)
250 gram spaghetti
Citroenrasp en sap van 1 mooie grote gewassen (bio) citroen
100 gram creme fraiche
100 gram geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
bosje gewassen en fijngehakte peterselie
Kook de spaghetti beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Boen intussen de citroenschil schoon, rasp deze zeer fijn en pers daarna de vrucht uit.
Meng de citroenrasp en het sap met crème fraîche en de Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout, peper en ruim peterselie. Roer de citroensaus door de uitgelekte pasta en verwarm nog even in de pan. Garneer met zwarte olijven en/of bieslook.
Voor de knoflook-peterselie een viertal schoongemaakte knoflooktenen in de blender mixen met een flinke bos gewassen peterselie, 1 dl olijfolie en wat grof zeezout tot een gladde pesto, gebruik vers, als u dit langer bewaart wordt de knoflook bitter.
Pompoenpit pesto
ingrediënten:
150 gram pompoenpitten
3 sneetjes wit of bruinbrood
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels citroensap
1 dl pompoenpitolie
Bosje peterselie
Pompoenpitten roosteren in droge koekenpan zonder vet (pas op dat ze niet verbranden).
Korst van brood verwijderen en in blokjes snijden.
Alle ingrediënten in een hoge kom of blender doen en pureren tot een lobbig mengsel.
Enkele weken te bewaren in glazen pot in koelkast.