Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Bloemkool stoofpot – kounoupidi giachni

images/bloemkool.jpgingrediënten:

1 bloemkool van ongeveer 1 kg schoongemaakt in gelijke roosjes gesneden
4 uien schoongemaakt en fijngehakt
3 tenen knoflook schoongemaakt en fijngehakt
2 rijpe vleestomaten ontveld en fijngehakt of een blik gepelde tomaten gepureerd
1 dl olijfolie
Zout, peper, paprikapoeder, komijnpoeder
1 kaneelstokje
bosje gewassen en fijngehakte peterselie.

 

 

Vandaag een recept met bloemkool dat door werkelijk iedereen gegeten kan worden. Het kan als hoofd, groente of bijgerecht worden gegeten, door vegetariërs, veganisten, het is glutenvrij, hartstikke lekker en nog goedkoop ook.Het is hét seizoen van de bloemkool en alle andere kolen, van de broccoli, wortelen, witlof, venkel, spruiten, prei, pompoen, paddenstoelen (wilde helaas niet deze herfst) en knolselderij.



Het recept is bloemkool stoofpot, een éénpansgerecht, maar natuurlijk is het aan een ieder om er toch vlees, vis, ei of kaas erbij te eten.


images/kaneelstokje.jpgDe olijfolie In een ruime pan verwarmen en hierin de fijngehakte ui en knoflook zachtjes smoren.
Voeg nu ook de bloemkoolroosjes toe samen met het zout, de peper, het paprika- en komijnpoeder, het kaneelstokje, de fijngehakte tomaten of puree en voeg ongeveer 750ml water toe.
Bedek de pan met een deksel en laat ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Na twintig minuten zal er niet zoveel vocht meer over zijn, voeg nu de gehakte peterselie toe en eventueel nog wat water water, laat het nog een paar minuten koken en de stoofpot is klaar om te worden opgediend.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN