-
Een nieuwe lente...
-
De lente komt, stil zittend, niets doend en het gras groeit vanzelf.” (Zen)
-
Ijsvogels & zwaluwen
-
Positiviteit in Corona tijd!
-
4 maanden onnatuurlijke rust!
-
Porfyron & Corona
-
Hoop is eeuwig!
-
Op een nieuw jaar, op VRIENDSCHAP EN VRIENDEN!
-
Vrouwen in Griekenland
-
Zegeltjes plakken...
-
Porfyron 12 1/2 jaar: Χρόνια πολλά!
-
Ode aan de knolselderij
-
Koffiedik kijken en andere voorspellingen.
-
Terug van weggeweest: columns van Rita Kirligitsis!
-
Vanuit Ano Pedina: Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος
-
Bericht uit "Villa Porfyraki"
-
Vuurvliegjes: de spaarlampen van de natuur
-
Verkiezingen in Ano Pedina: een verrassende uitslag!
-
Gezonde voeding: kippetjes en vossen.
-
Het inkleuren van de regenboog
-
Onze vakantie zit er weer op: laat de gasten maar komen!
-
Griekse Preitaart op Achterhoekse Porfyrondag
-
Wat schreven Den Blijker en meneer Reimers in het gastenboek van Porfyron?
-
Tsipouro Party!
-
Weer - Weetjes
-
Rituelen
-
Hartelijk dank!
-
Vandaag...
-
Wat is tijd?
-
Over zomerkoninkjes & zomerkleding.
-
Eindelijk lente in Ano Pedina!
-
Griekse producten in Nederlandse winkels?
-
Terug van weggeweest.
-
Uitnodiging voor mevrouw Trix.
-
Vergeet niet om elke ochtend na het ontwaken te glimlachen, het beste voornemen voor 2013!
-
Zagoria: koning Winter nadert.
-
Ondanks alles: "Proost, op het leven"!
-
“Je geeft maar weinig, als je geeft van je bezit" .
-
Barsten van geluk.
-
Panayiria in Epirus, even de zorgen vergeten.
-
“jij bent de baas dus jij beslist”!
-
Vlierbloesem met respect voor de natuur
-
Griekse verkiezingen
-
25 jaar in Griekenland
-
De citroen, Citrus Limon
25 jaar in Griekenland
- Λεπτομέρειες
- Δημιουργήθηκε στις Κυριακή, 29 Απρίλιος 2012 08:17
- Συντάχθηκε από τον/την Rita Kirligitsis
We vieren een klein jubileum, ik woon nu 25 jaar in Griekenland, en nog een paar jaar, dan leef/woon ik langer in Griekenland dan dat ik in Nederland heb gewoond.
Dat ga ik met u vieren, met een lekker recept van Revani, het zoveelste recept.
De Grieken bewonderen me om de manier hoe ik hier thuis ben, Griekser dan de Grieken. Maar dat vind ik zelf niet, ik heb me aangepast maar ben nog steeds mezelf, de Nederlandse smidsdochter met veel liefde voor Griekenland en de Grieken. Moeder van twee zonen waarvan de een inmiddels de Griekse dienstplicht heeft vervuld en de ander in Nederland studeert. En ik ben nog steeds Nederlandse, heb geen Griekse nationaliteit, dus ook geen twee paspoorten.
Inmiddels schrijf ik recepten sinds eind 2007, het begon nadat Herman den Blijker en dhr. Reimers en hun team van RTL 4 hier waren geweest en me opdracht gaven belevenissen en recepten op onze site te zetten. Toen dacht ik dat niemand geïnteresseerd zou zijn in onze belevenissen, maar ook bleek het niet echt eenvoudig te zijn om te schrijven. Ook al kan ik uren vertellen en heb ik honderden recepten, het aan papier toevertrouwen is iets anders. Toch blijkt dat veel mensen en gasten onze site bezoeken en met interesse lezen wat wij doen en meemaken hier in ons hotel Porfyron, op 1000 meter hoogte in Noordwest-Griekenland.
Menigeen heeft ons op tv gezien in de uitzending Herrie in het hotel en sindsdien hebben heel veel gasten ons bezocht en hebben we heel veel leuke mensen leren kennen. Met veel mensen hebben we nog steeds contact.
Ondanks de crisis in Griekenland met alle problemen van dien voelen we ons nog steeds zeer bevoorrecht zo’n mooi hotel te bezitten en zoveel leuke gasten te mogen ontvangen.
Zo hebben we ook Erwin (organisator Grieks Feest) leren kennen en zodoende waren wij afgelopen maand ook een beetje aanwezig op het feest.
De recepten die ik schrijf zijn niet altijd recepten van Griekse gerechten maar wel onze recepten. Soms zijn het bestaande recepten maar er zitten ook recepten bij van gerechten die in onze keuken zijn ontstaan.
We proberen zoveel mogelijk dicht bij de natuur te blijven met gerechten die bij het seizoen passen en ingrediënten zoveel mogelijk uit de streek.
Het zijn geen ingewikkelde gerechten, jammetjes of likeuren. Als je ze met liefde bereidt dan kun je genieten van iets bijzonders, iets waar de energie van de aarde en de lucht inzit, maar ook de energie van degene die het heeft bereid.
Mocht het ondanks alles niet zo smaken als dat het hier gesmaakt heeft, bedenk dan dat groente en fruit hier misschien meer zon krijgen, en dat het vlees meestal van dieren komt die hier vrij hebben rondgelopen. Maar vergeet niet, oefening baart kunst!
Ik zal voorlopig mijn best blijven doen om stukjes met recepten te schrijven, en wie weet worden ze nog eens in boekvorm uitgegeven. Klik hier voor recept
Op deze column rust copyright: Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enigerlei vorm of wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opname of enige andere manier. Dit is alleen mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.