Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Tzatziki

Ingrediënten

1 kg/liter Griekse yoghurt (het liefst Dodonis)
1 middelgrote komkommer
2a 3 worteltjes
4 tenen knoflook
Half kopje gehakte dille
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
½ theelepel zout en snufje peper

 

Bereiding

Was de komkommer en worteltjes en rasp ze boven een vergiet of zeef, strooi er wat zout over en laat het even staan zodat het vocht eruit trekt.

Doe de yoghurt in een afsluitbare schaal of pot. Maak de tenen knoflook schoon en pers ze bij de yoghurt, doe het zout en peper erbij, en de gehakte dille, knijp het overige vocht uit de geraspte komkommer en wortels en voeg dit bij het yoghurt mengsel. Meng alle ingrediënten en voeg de olijfolie en azijn toe. Laat tenminste een uur staan in de koelkast voordat u het serveert als dipsaus bij een van de vele heerlijke Griekse gerechten.

Rita Kirligitsis

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Σύνδεση or Μητρώο

LOG IN