Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

wilde asperges risotto –Agria sparankia risotto

images/risotto in pan.jpgingrediënten:

 

Wilde asperges risotto –Agria sparankia risotto
250 gram wilde asperges
300 gram risotto rijst
200 gram doperwten (vers of diepvries)
3 sjalotten
1 liter groentebouillon
2 dl witte droge wijn
50 gram/1 kop geraspte Parmezaanse kaas
½ dl olijfolie
25 gram boter
Zout, peper

Περισσότερα...

Sinaasappelmarmelade Marmelada Portokali – Marmelade van bloedsinaasappel en campari / Gesuikerde maartse viooltjes – Zagaromeni manousakia

images/bloedsinaasappels.jpgingrediënten:


4 kg sinaasappels of bloedsinaasappels

4 citroenen

2 ½ kg suiker

1 ½ liter water

4 zakjes marmello of 4 vellen gelatine

Voor de marmelade met bloedsinaasappels – 1 dl campari.

Περισσότερα...

Spetzofai uit de oven - Pikante worstjes met paprika uit de oven


images/spetzofai.jpgingrediënten:


500 gr kruidige worstjes (knoflookworstjes, maar ook de gewone verse worst kan hiervoor gebruikt worden)

3 grote groene en 2 rode paprika’s

1 ui

3 grote tomaten

5 gedroogde blaadjes laurierblad

Zout, peper, oregano, beetje tijm

Bosje platte peterselie

½ kopje olijfolie

1 kopje warm water

Περισσότερα...

Gestoofde kalfslapjes met knoflook/wijn/azijn saus - Sofrito

images/sofrito.jpgingrediënten:

                                                                                                                                                                                                                       1kg kalfslapjes/schnitzels van een vingerbreedte dik
½ kop olijfolie
5 teentjes knoflook fijngehakt
1 ½ kop water
1 (wijn)glas droge rode wijn
¼ kop wijnazijn
1 kop fijngehakte peterselie
Bloem
zout, peper

Περισσότερα...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Σύνδεση or Μητρώο

LOG IN