Paddenstoelenpie - Manitaropita
- Details
- Συντάχθηκε από τον/την Rita Kirligitsis
ingrediënten:
1 pak filodeeg met minstens 6 grote filovellen
500 gram gemengde paddenstoelen (evt kastanjechampignons) schoongeborsteld en fijngesneden
4 grote uien schoongemaakt en fijngesneden
1 dl witte wijn
200 gram harde gele kaas (niet te zout) geraspt
4 eieren, losgeklopt
2 dl melk
Zout peper
1 dl olijfolie + 40 gram boter
Grote ovenschaal of bakblik

ingrediënten:
Ingrediënten:
Goed nieuws voor de Nederlandse keukenprinssesen en -prinsen: eindelijk is het Porfyron kookboek in voorbereiding: en het wordt mooi, heel mooi. Ik heb met de fotografe gesproken en de nieuwste layout mogen zien, ik moet u zeggen: ik kan niet wachten! Naast recepten en fraaie foto 's komen er natuurlijk ook wetenswaardigheden over de Zagoria in te staan. Zover is het helaas nog niet, waarschijnlijk komt het boek begin 2016 uit. In een uit vier delen bestaande serie columns enkele Griekse keukenklassiekers die op onze website niet mogen ontbreken. De serie is herkenbaar aan de hiernaaststaande afbeelding.