-
Een nieuwe lente...
-
De lente komt, stil zittend, niets doend en het gras groeit vanzelf.” (Zen)
-
Ijsvogels & zwaluwen
-
Positiviteit in Corona tijd!
-
4 maanden onnatuurlijke rust!
-
Porfyron & Corona
-
Hoop is eeuwig!
-
Op een nieuw jaar, op VRIENDSCHAP EN VRIENDEN!
-
Vrouwen in Griekenland
-
Zegeltjes plakken...
-
Porfyron 12 1/2 jaar: Χρόνια πολλά!
-
Ode aan de knolselderij
-
Koffiedik kijken en andere voorspellingen.
-
Terug van weggeweest: columns van Rita Kirligitsis!
-
Vanuit Ano Pedina: Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος
-
Bericht uit "Villa Porfyraki"
-
Vuurvliegjes: de spaarlampen van de natuur
-
Verkiezingen in Ano Pedina: een verrassende uitslag!
-
Gezonde voeding: kippetjes en vossen.
-
Het inkleuren van de regenboog
-
Onze vakantie zit er weer op: laat de gasten maar komen!
-
Griekse Preitaart op Achterhoekse Porfyrondag
-
Wat schreven Den Blijker en meneer Reimers in het gastenboek van Porfyron?
-
Tsipouro Party!
-
Weer - Weetjes
-
Rituelen
-
Hartelijk dank!
-
Vandaag...
-
Wat is tijd?
-
Over zomerkoninkjes & zomerkleding.
-
Eindelijk lente in Ano Pedina!
-
Griekse producten in Nederlandse winkels?
-
Terug van weggeweest.
-
Uitnodiging voor mevrouw Trix.
-
Vergeet niet om elke ochtend na het ontwaken te glimlachen, het beste voornemen voor 2013!
-
Zagoria: koning Winter nadert.
-
Ondanks alles: "Proost, op het leven"!
-
“Je geeft maar weinig, als je geeft van je bezit" .
-
Barsten van geluk.
-
Panayiria in Epirus, even de zorgen vergeten.
-
“jij bent de baas dus jij beslist”!
-
Vlierbloesem met respect voor de natuur
-
Griekse verkiezingen
-
25 jaar in Griekenland
-
De citroen, Citrus Limon
Tzatziki
- Gegevens
- Gemaakt op zondag 22 juli 2012 17:32
- Geschreven door Rita Kirligitsis
Ingrediënten
1 kg/liter Griekse yoghurt (het liefst Dodonis)
1 middelgrote komkommer
2a 3 worteltjes
4 tenen knoflook
Half kopje gehakte dille
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
½ theelepel zout en snufje peper
Bereiding
Was de komkommer en worteltjes en rasp ze boven een vergiet of zeef, strooi er wat zout over en laat het even staan zodat het vocht eruit trekt.
Doe de yoghurt in een afsluitbare schaal of pot. Maak de tenen knoflook schoon en pers ze bij de yoghurt, doe het zout en peper erbij, en de gehakte dille, knijp het overige vocht uit de geraspte komkommer en wortels en voeg dit bij het yoghurt mengsel. Meng alle ingrediënten en voeg de olijfolie en azijn toe. Laat tenminste een uur staan in de koelkast voordat u het serveert als dipsaus bij een van de vele heerlijke Griekse gerechten.