Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

25 jaar in Griekenland

Rita en Jiannis KirligitsisWe vieren een klein jubileum, ik woon nu 25 jaar in Griekenland, en nog een paar jaar, dan leef/woon ik langer in Griekenland dan dat ik in Nederland heb gewoond.
Dat ga ik met u vieren, met een lekker recept van Revani, het zoveelste recept.
De Grieken bewonderen me om de manier hoe ik hier thuis ben, Griekser dan de Grieken. Maar dat vind ik zelf niet, ik heb me aangepast maar ben nog steeds mezelf, de Nederlandse smidsdochter met veel liefde voor Griekenland en de Grieken. Moeder van twee zonen waarvan de een inmiddels de Griekse dienstplicht heeft vervuld en de ander in Nederland studeert. En ik ben nog steeds Nederlandse, heb geen Griekse nationaliteit, dus ook geen twee paspoorten.


Herrie in het hotelInmiddels schrijf ik recepten sinds eind 2007, het begon nadat Herman den Blijker en dhr. Reimers en hun team van RTL 4 hier waren geweest en me opdracht gaven belevenissen en recepten op onze site te zetten. Toen dacht ik dat niemand geïnteresseerd zou zijn in onze belevenissen, maar ook bleek het niet echt eenvoudig te zijn om te schrijven. Ook al kan ik uren vertellen en heb ik honderden recepten, het aan papier toevertrouwen is iets anders. Toch blijkt dat veel mensen en gasten onze site bezoeken en met interesse lezen wat wij doen en meemaken hier in ons hotel Porfyron, op 1000 meter hoogte in Noordwest-Griekenland.
Menigeen heeft ons op tv gezien in de uitzending Herrie in het hotel en sindsdien hebben heel veel gasten ons bezocht en hebben we heel veel leuke mensen leren kennen. Met veel mensen hebben we nog steeds contact.
Ondanks de crisis in Griekenland met alle problemen van dien voelen we ons nog steeds zeer bevoorrecht zo’n mooi hotel te bezitten en zoveel leuke gasten te mogen ontvangen.
Zo hebben we ook Erwin (organisator Grieks Feest) leren kennen en zodoende waren wij afgelopen maand ook een beetje aanwezig op het feest.
De recepten die ik schrijf zijn niet altijd recepten van Griekse gerechten maar wel onze recepten. Soms zijn het bestaande recepten maar er zitten ook recepten bij van gerechten die in onze keuken zijn ontstaan.
We proberen zoveel mogelijk dicht bij de natuur te blijven met gerechten die bij het seizoen passen en ingrediënten zoveel mogelijk uit de streek.
Het zijn geen ingewikkelde gerechten, jammetjes of likeuren. Als je ze met liefde bereidt dan kun je genieten van iets bijzonders, iets waar de energie van de aarde en de lucht inzit, maar ook de energie van degene die het heeft bereid.
Mocht het ondanks alles niet zo smaken als dat het hier gesmaakt heeft, bedenk dan dat groente en fruit hier misschien meer zon krijgen, en dat het vlees meestal van dieren komt die hier vrij hebben rondgelopen. Maar vergeet niet, oefening baart kunst!
Ik zal voorlopig mijn best blijven doen om stukjes met recepten te schrijven, en wie weet worden ze nog eens in boekvorm uitgegeven. Klik hier voor recept

 

Op deze column rust copyright:  Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enigerlei vorm of wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opname of enige andere manier. Dit is alleen mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Rita Kirligitsis

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN