Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Bieten-sinaasappelchutney

images/recept voorjaar 2024.jpegingrediënten:

350 gram rauwe bietjes, geschild en in kleine stukjes gesneden van 1 cm
350 gram appels, geschild, de klokhuizen verwijderd, gesneden in kleine stukjes van 1 cm
250 gram rode uien, schoongemaakt en fijngehakt
2 ½ dl goede rode wijnazijn en 1 dl balsamico azijn
200 gram bruine suiker
Sap en rasp van 2 sinaasappels
2 teentjes knoflook fijngeperst
2 ½ cm geschilde en geraspte gember
1 theelepel zout
Een mespunt laurierpoeder, chilipoeder, peper

Lees meer...

Yiouvetsi – Lamsvlees met tomaat en orzo of spaghetti en een vegetarische versie

images/rita recept februari 24.jpegIngrediënten:

4 eetlepels geklaarde boter, of gewone boter maar geen magarine

1 kg lamskoteletten of 800 gram lamsvlees in grove blokken gesneden

2 rode uien gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst

1 dl rode wijn

2 blikken gehakte tomaten, 600 tot 800 gram (uit blik omdat het nu geen tomatentijd is en ze niet lekker zijn)

Zout – peper- beetje paprikapoeder (wij gebruiken geen kaneel maar dat kan evt wel)

500 gram dunne spaghetti/spagettini of orzo

Geraspte parmezaanse of kefalotiri kaas of fetakaas 

Lees meer...

Vegetarische Fricassee

fricasse

Ingrediënten:

  • 50 gram geklaarde boter, + 4 eetlepels olijfolie
  • 6 lente-uitjes gewassen en in kleine ringetjes gesneden
  • 250 gram gemengde paddenstoelen, (cantharellen – kastanjechampignons en o.a.) gesneden in plakjes
  • 2 worteltjes gewassen en geraspt
  • (250 gram kipfilet voor de vleesliefhebbers, maar je mist het vlees echt niet in dit gerecht)
  • 250 gram zo klein mogelijke courgettes (die zijn het lekkerst), gewassen en in plakken gesneden
  • 1 dl witte droge wijn
  • ½ liter warm water
  • Zout, peper, oregano + een bosje dille gewassen en gehakt
  • 1 ei, eiwit en dooier gescheiden
  • Sap van 1 citroen 

Lees meer...

Wilde asperges

Wilde asperges

Ingrediënten:

200 gram wilde asperges (nu waarschijnlijk moeilijk in NL, straks de gecultiveerde asperges, nu misschien vervangen door champignons of doperwten)

1 venkelknol, schoongemaakt, door het midden gesneden en daarna in dunne repen van 1 cm,ook het groen fijnsnijden en bewaren (geen liefhebber van venkel, knolselderij kan ook) 
1 middelgrote ui schoongemaakt en fijngesneden
½ dl olijfolie
1 dl witte wijn
300 gram orzo (kritharaki middelgrof – of toch liever rijst)
50 gram gewassen, fijngesneden daslook (geen daslook te vinden, neem rucola of een prei )
75 gram geraspte Parmezaanse kaas of 150 gram gebrokkelde fetakaas
Zout en peper
50 gram roomboter

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN