-
Een nieuwe lente...
-
De lente komt, stil zittend, niets doend en het gras groeit vanzelf.” (Zen)
-
Ijsvogels & zwaluwen
-
Positiviteit in Corona tijd!
-
4 maanden onnatuurlijke rust!
-
Porfyron & Corona
-
Hoop is eeuwig!
-
Op een nieuw jaar, op VRIENDSCHAP EN VRIENDEN!
-
Vrouwen in Griekenland
-
Zegeltjes plakken...
-
Porfyron 12 1/2 jaar: Χρόνια πολλά!
-
Ode aan de knolselderij
-
Koffiedik kijken en andere voorspellingen.
-
Terug van weggeweest: columns van Rita Kirligitsis!
-
Vanuit Ano Pedina: Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος
-
Bericht uit "Villa Porfyraki"
-
Vuurvliegjes: de spaarlampen van de natuur
-
Verkiezingen in Ano Pedina: een verrassende uitslag!
-
Gezonde voeding: kippetjes en vossen.
-
Het inkleuren van de regenboog
-
Onze vakantie zit er weer op: laat de gasten maar komen!
-
Griekse Preitaart op Achterhoekse Porfyrondag
-
Wat schreven Den Blijker en meneer Reimers in het gastenboek van Porfyron?
-
Tsipouro Party!
-
Weer - Weetjes
-
Rituelen
-
Hartelijk dank!
-
Vandaag...
-
Wat is tijd?
-
Over zomerkoninkjes & zomerkleding.
-
Eindelijk lente in Ano Pedina!
-
Griekse producten in Nederlandse winkels?
-
Terug van weggeweest.
-
Uitnodiging voor mevrouw Trix.
-
Vergeet niet om elke ochtend na het ontwaken te glimlachen, het beste voornemen voor 2013!
-
Zagoria: koning Winter nadert.
-
Ondanks alles: "Proost, op het leven"!
-
“Je geeft maar weinig, als je geeft van je bezit" .
-
Barsten van geluk.
-
Panayiria in Epirus, even de zorgen vergeten.
-
“jij bent de baas dus jij beslist”!
-
Vlierbloesem met respect voor de natuur
-
Griekse verkiezingen
-
25 jaar in Griekenland
-
De citroen, Citrus Limon
Ondanks alles: "Proost, op het leven"!
- Gegevens
- Gemaakt op donderdag 22 november 2012 17:01
- Geschreven door Rita Kirligitsis
Elke dag genieten we van een waarschijnlijk laatste prachtige herfstdag, maar er komt steeds weer een prachtige, nieuwe, zonnige, warme herfstdag, met ongelooflijk mooie herfstkleuren, zuivere lucht en prachtig licht.
Natuurlijk de hele dag buiten gewerkt, vanmorgen vroeg gingen we mest halen, de tuin is bijna winterklaar, de tulpenbollen erin, dahlia knollen eruit. Yiannis heeft de laatste druivenranken gesnoeid, ook bij buren die in Athene wonen maar hier hun ouderlijk huis nog hebben.
Verder een heerlijke courgettejam gemaakt, het recept heb ik gekregen van een Nederlandse die met haar man in Frankrijk op dezelfde manier leeft als wij hier in Griekenland, erg gezellig zo’n contact, kunnen we recepten uitwisselen.
De munt en citroenmelisse die ik had verzameld en gedroogd om daar samen met gedroogde plakjes mandarijn een lekkere thee van te maken. Ook appeltjes hangen te drogen om weer een andere thee van te maken en wat appeltjes met een klein beetje bruine suiker en kaneel bestrooid om te drogen om als snoeperij zo te eten.
We hebben behalve kersen-, appel-, kweepeer-, pruimen- en perenbomen ook een granaatappelboom maar het is hier eigenlijk te hoog en te koud, maar ondanks dat toch 1 granaatappel, die we vandaag hebben geplukt.
Wat een rijkdom, ook veel werk, maar werken in en met de natuur geeft zoveel voldoening. Zoveel anders is het nu in Athene en andere grote steden, daar heerst alleen angst en onzekerheid, alsof het oorlog is. Eigenlijk zou je dat niet verwachten in een Europees land, er zou een samenleving van liefde en medeleven moeten zijn. En of we nu politici zijn, wetenschappers, huisvrouw of onderwijzer, het maakt niet uit, we moeten met onze daden invloed uitoefenen op de samenleving. Ieder van ons draagt verantwoordelijkheid voor de gehele mensheid.
Gelukkig zijn er mensen die dit uitdragen, mensen die ik via deze weg wil bedanken voor wat zij nu voor de Griekse bevolking doen of hebben gedaan, omdat ze mensen zijn die Griekenland en hun bevolking een warm hart toedragen. Bedankt Jeanny en Ruud, Monica en Rene, bedankt Erwin en Kris en alle anderen die ik hier niet met namen noem, bedankt alle gasten die dit jaar Griekenland hebben bezocht om ook op die manier hun bijdrage te leveren!
Om hier op te proosten een recept voor een prachtig, heerlijk drankje.
Snijd een paar granaatappels horizontaal door en pers ze uit (citruspers), zeef het vocht, giet dit in een paar mooie wijnglazen, vul de glazen met een koude witte wijn, de verhouding is 1/3 granaatappelsap, 2/3 wijn, proost op het leven.
Op deze column rust copyright: Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enigerlei vorm of wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opname of enige andere manier. Dit is alleen mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.