-
Een nieuwe lente...
-
De lente komt, stil zittend, niets doend en het gras groeit vanzelf.” (Zen)
-
Ijsvogels & zwaluwen
-
Positiviteit in Corona tijd!
-
4 maanden onnatuurlijke rust!
-
Porfyron & Corona
-
Hoop is eeuwig!
-
Op een nieuw jaar, op VRIENDSCHAP EN VRIENDEN!
-
Vrouwen in Griekenland
-
Zegeltjes plakken...
-
Porfyron 12 1/2 jaar: Χρόνια πολλά!
-
Ode aan de knolselderij
-
Koffiedik kijken en andere voorspellingen.
-
Terug van weggeweest: columns van Rita Kirligitsis!
-
Vanuit Ano Pedina: Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος
-
Bericht uit "Villa Porfyraki"
-
Vuurvliegjes: de spaarlampen van de natuur
-
Verkiezingen in Ano Pedina: een verrassende uitslag!
-
Gezonde voeding: kippetjes en vossen.
-
Het inkleuren van de regenboog
-
Onze vakantie zit er weer op: laat de gasten maar komen!
-
Griekse Preitaart op Achterhoekse Porfyrondag
-
Wat schreven Den Blijker en meneer Reimers in het gastenboek van Porfyron?
-
Tsipouro Party!
-
Weer - Weetjes
-
Rituelen
-
Hartelijk dank!
-
Vandaag...
-
Wat is tijd?
-
Over zomerkoninkjes & zomerkleding.
-
Eindelijk lente in Ano Pedina!
-
Griekse producten in Nederlandse winkels?
-
Terug van weggeweest.
-
Uitnodiging voor mevrouw Trix.
-
Vergeet niet om elke ochtend na het ontwaken te glimlachen, het beste voornemen voor 2013!
-
Zagoria: koning Winter nadert.
-
Ondanks alles: "Proost, op het leven"!
-
“Je geeft maar weinig, als je geeft van je bezit" .
-
Barsten van geluk.
-
Panayiria in Epirus, even de zorgen vergeten.
-
“jij bent de baas dus jij beslist”!
-
Vlierbloesem met respect voor de natuur
-
Griekse verkiezingen
-
25 jaar in Griekenland
-
De citroen, Citrus Limon
Wat schreven Den Blijker en meneer Reimers in het gastenboek van Porfyron?
- Gegevens
- Gemaakt op woensdag 18 december 2013 09:16
- Geschreven door Rita Kirligitsis
Het is alweer ruim zes jaar geleden dat Herman den Blijker en de heer Reimers hier waren met hun programma “Herrie in het hotel” en sindsdien schrijf ik de recepten. U hebt de recepten dus te danken aan deze heren. We hebben al lang niets meer van ze gehoord, maar we hebben wel een goed contact met onze gasten, waarvan er vele vrienden zijn geworden. Dit is vast niet professioneel, of misschien toch wel want van de heer Reimers heb ik geleerd dat wij mogen laten zien wie wij zijn, waar wij voor staan, dat wij gastvrijheid hoog in ons vaandel hebben (de heer Reimers heeft ons daarvoor geprezen, zie zijn reactie) en verder alleen maar proberen om eenieder een zo fijn mogelijke vakantie te verzorgen.
Er staan nu meer dan 100 recepten op onze site, waarvan ik langzaamaan een boek probeer te breien, we hebben een Facebook pagina en we zijn nu zelfs begonnen met het schrijven van nieuwsbrieven. Dus bij deze, heren, ontzettend veel dank voor dit duwtje in de rug, het heeft gewerkt, we weten ons staande te houden tussen alle anderen die hetzelfde proberen maar daar minder goed in slagen dan wij, er zijn hotels waar je voor minder geld kunt slapen, maar het is vrijwel zeker dat niemand meer zijn best doet dan wij, om het eenieder zo naar de zin te maken!
En wat ik nooit gedacht zou hebben, ik begin het schrijven zelfs leuk te vinden ook al kost het ontzettend veel tijd achter de computer die ik liever anders zou benutten. Maar alle reacties zijn zo hartverwarmend en we vinden het ook erg leuk om soms even bij u in de keuken te zijn, al is het maar met een recept van ons. We weten nu dat veel van onze gasten niet op Facebook zitten en daarom schrijven we nu een nieuwsbrief zodat we al onze gasten bereiken die geïnteresseerd zijn en over ons wel en wee willen lezen.
We zijn alweer aan het eind van 2013, de donkere dagen voor Kerst, nog een paar dagen en dan gaan de dagen alweer lengen. Dan zitten we in een nieuw jaar, helemaal schoon, helemaal leeg voor het maken van nieuwe plannen, het veranderen van minder goede gewoontes. Voor de meeste van ons is het al niet helemaal leeg meer maar staan sommige dagen in de nieuwe agenda al helemaal vol gepland. Zo ook bij ons, vanaf mei hebben we alweer heel wat gasten geboekt staan en wat zijn we daar blij mee. We mogen niet alleen nieuwe maar ook veel bekende gasten of vrienden verwelkomen.
Waarschijnlijk zullen Herman den Blijker en de heer Reimers ons complimenteren, misschien hadden we het nog beter kunnen doen, nog succesvoller kunnen zijn, maar dat zou misschien ten koste gaan van wie we zijn, voor wat we staan, opdat we onszelf niet tekort doen.
De rustige periode in november, december en de eerste maanden van het jaar zijn en blijven te rustig, maar dat geeft ons tevens de kans om het wat rustiger aan te doen, naar Nederland te komen, daar te genieten en een open huis te organiseren.
Wij zijn tevreden, hopelijk net als u, en mocht dat niet zo zijn dan zouden we graag horen hoe we het anders, of nog beter kunnen doen.
De ene kant van de wereld viert Kerst in de zomer, in het licht, in de zon, de andere helft in de winter, in het donker, in de kou of sneeuw. Wij hebben nog steeds geweldig mooi weer, lunchen buiten en ik wandel inmiddels met maar één kruk het plein boven ons op en neer.
In vele andere gebieden van Griekenland, ook waar je het niet verwacht, ligt een dik pak sneeuw. Niet alleen in het noorden van Griekenland maar ook op Lesbos, Rhodos en Kreta. Maar zelfs op Cyprus en in Syrië, Israel en Turkije is het een witte wereld.
Wij vinden het prima zo, nog even niet de last van sneeuwruimen en bevroren leidingen. Elke dag de zon te zien en voelen en ‘s avonds de prachtige maan te aanschouwen. Over drie maanden heeft de hele wereld ongeveer hetzelfde aantal uren nacht en dag, maar dan zitten we alweer een paar maanden in het nieuwe jaar en tegen die tijd hebben we vast heel wat sneeuw geruimd en hebben hopelijk genoten van een heerlijke vakantie in Nederland, bij onze zonen, familie en vrienden.
Via de nieuwsbrief informeren wij u wanneer we weer een open huis organiseren en indien u geen nieuwsbrief heeft ontvangen en die wel graag zou willen ontvangen, laat het ons door middel van een mailtje weten, dan sturen we die natuurlijk zo spoedig mogelijk toe.
We wensen u allen gezondheid toe, liefde, voorspoed en succes, en we hopen u te mogen zeggen tot ziens, waar dan ook.
Dit schreven Herman den Blijker en Reimers in ons gastenboek:
Herman den Blijker:
Ik wil het lammetje in jullie pannetje zijn, en je perzikje in je jammetje,
Ik hoop niet dat teveel mensen jullie ontdekken, zodat het nog een beetje van jullie zelf blijft,
Bedankt voor het verblijf in jullie hemeltje! Herman den Blijker
De heer Reimers:
Gastvrijheid in zijn puurste vorm, zoals het hoort!
Zou een verplicht stageadres moeten zijn voor de Nederlandse hoteliers en hotelscholen! Reim Reimers.
Op deze column rust copyright: Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enigerlei vorm of wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opname of enige andere manier. Dit is alleen mogelijk na voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.