-
Een nieuwe lente...
-
De lente komt, stil zittend, niets doend en het gras groeit vanzelf.” (Zen)
-
Ijsvogels & zwaluwen
-
Positiviteit in Corona tijd!
-
4 maanden onnatuurlijke rust!
-
Porfyron & Corona
-
Hoop is eeuwig!
-
Op een nieuw jaar, op VRIENDSCHAP EN VRIENDEN!
-
Vrouwen in Griekenland
-
Zegeltjes plakken...
-
Porfyron 12 1/2 jaar: Χρόνια πολλά!
-
Ode aan de knolselderij
-
Koffiedik kijken en andere voorspellingen.
-
Terug van weggeweest: columns van Rita Kirligitsis!
-
Vanuit Ano Pedina: Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος
-
Bericht uit "Villa Porfyraki"
-
Vuurvliegjes: de spaarlampen van de natuur
-
Verkiezingen in Ano Pedina: een verrassende uitslag!
-
Gezonde voeding: kippetjes en vossen.
-
Het inkleuren van de regenboog
-
Onze vakantie zit er weer op: laat de gasten maar komen!
-
Griekse Preitaart op Achterhoekse Porfyrondag
-
Wat schreven Den Blijker en meneer Reimers in het gastenboek van Porfyron?
-
Tsipouro Party!
-
Weer - Weetjes
-
Rituelen
-
Hartelijk dank!
-
Vandaag...
-
Wat is tijd?
-
Over zomerkoninkjes & zomerkleding.
-
Eindelijk lente in Ano Pedina!
-
Griekse producten in Nederlandse winkels?
-
Terug van weggeweest.
-
Uitnodiging voor mevrouw Trix.
-
Vergeet niet om elke ochtend na het ontwaken te glimlachen, het beste voornemen voor 2013!
-
Zagoria: koning Winter nadert.
-
Ondanks alles: "Proost, op het leven"!
-
“Je geeft maar weinig, als je geeft van je bezit" .
-
Barsten van geluk.
-
Panayiria in Epirus, even de zorgen vergeten.
-
“jij bent de baas dus jij beslist”!
-
Vlierbloesem met respect voor de natuur
-
Griekse verkiezingen
-
25 jaar in Griekenland
-
De citroen, Citrus Limon
Rauwe rode bietensalade (pantzarosalata)
- Gegevens
- Gemaakt op woensdag 22 augustus 2012 17:35
- Geschreven door Rita Kirligitsis
Ingrediënten
3 a 4 kleine verse rauwe bietjes
1 zomeruitje
2 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel pompoenpit olie
1 eetlepel appelcider azijn
1 theelepel karwijzaad
1 eetlepel gehakte dille beetje zout en snufje peper
Bereiding
Was de bietjes goed evt schil ze heel dun en schaaf ze in hele dunne plakjes of rasp ze op de grove rasp.
Was het zomeruitje en snij in dunne ringetjes bij de geraspte bietjes.
Rooster in een droge koekenpan op laag vuur de pompoenpitten en de karwijzaad tot ze gaan geuren en iets beginnen te kleuren.
Laat dit wat afkoelen voordat u het bij de bietjes voegt, roer er nu de pompoenpit olie en de appelcider azijn door, zout en peper en strooi er de gehakte dille over laat dit een half uurtje staan zodat de smaken zich heerlijk mengen en serveer.
Een lekkere salade bij vis, op een broodje en hier smaakt de tzatziki ook erg goed bij.