-
Aardbeien-vlierbloesem jam & Aardbeien-vlierbloesem kruimeltaart, Frauwles me sambouka marmelada & Frauwles me sambouka pitta
-
Aubergine salade – Μελιτζανοσαλaτα
-
Mandarijn marmelade – Marmelada Mandarini
-
Aardappelkoekjes - Πατατοκεφτεδες
-
Aardappelkroketten met daslook
-
Amandelsinaasappel cake
-
Bieten-sinaasappelchutney
-
Bietenrisotto
-
Bloemkool stoofpot – kounoupidi giachni
-
Boomstammetje –Kormos & Lavendelgelei – Levanda gele
-
Boter, gesmolten van schapen-, geiten- en koemelk: Geklaarde boter: recept: Fetakaastaart.
-
Bulger met rode biet, gerookte forel en paddestoelen
-
Cakes met citroenmelisse
-
Chocolade met granaatappel en gember
-
Citroenmarmelade met rozenwater
-
Citroenmousse - Mouse lemoni
-
Citroenmousse – Mouse lemoni
-
Courgettejam – Marmelada kolokitie, Geest van de granaatappel – psigi tou rodi
-
Dolmadakia van snijbiet
-
Feestelijke schotel van lamsvlees met rijst - Arni me risi anatoliki
-
Garides saganaki Γαρίδες Σαγανάκι
-
Gestoofde kalfslapjes met knoflook/wijn/azijn saus - Sofrito
-
Gevulde courgettebloemen
-
Granaatappelcake met yoghurt
-
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus – Soutsoukakia
-
Griekse keukenklassiekers: vegetarische gerechten
-
Griekse keukenklassiekers: visgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: vleesgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: voor- & nagerechten
-
Griekse salade - Choriatiki
-
Groententaart zonder bladerdeeg
-
Groentepie - Xorthopitta
-
Herfstrecepten: Vegetarische herfstschotel Briam me kastana kai manitaria & Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates
-
hoofdmaaltijd: Gevulde kalfs/kip/varkens filet met verse saliepesto en aardappelen met citroen uit de oven.
-
Jam & likeur van Kornoelje
-
kastanjetaart
-
Kikkererwtensalade - Rebidosalata
-
Kip met artisjokken – Kotopoulo me agkinares
-
Knolselderij soep met daslook en feta (maaltijdsoep voor ongeveer 4 personen)
-
Kruimeltaart van (val-)appels en herfstfruit
-
Kweepeerzoet - Kidonoloukoumia & Paprikazuur - Toursi piperies
-
Kweeperentaart – Kidonopitta
-
Mandarinello – een soort limoncello met mandarijn.
-
Molsla met spek / paardenbloemsiroop
-
Morellenlikeur & kersenzoet
-
Ode aan de kweepeer: lepelzoetigheid & kweepeer/sinaasappeljam
-
Paas (lente) maaltijd uit keuken Porfyron: Spinazieschotel uit de oven & Pavlova met citroenboter
-
Paascakejes met aardbeien en lemon curd
-
Paddenstoelenpie - Manitaropita
-
Pastitsio
-
Pompoentaart met gekarameliseerde pompoenpitten – Kolokythopita me zaxaramenia kolokythosporous
-
Prei met gehaktballen - Πράσο με κεφτέδες
-
Preitaart – Prasopitta
-
Rauwe rode bietensalade (pantzarosalata)
-
Recept: Bulgur zomersalade- Pligouri salata & Vlierbessentaart – Tourta Samboukas
-
Recept: Paddenstoelen soep - Manitaro soupa
-
Recept: Politiki of winter salade - Politiki salata.
-
Recept: Wild zwijn gemarineerd & knolselderij salade – Agriogourouno salmi & Selinorizo salata
-
Recepten met kersen en morellen
-
Recepten met Salie
-
Revani - Griesmeeltaart met amandelen
-
Rijstpitta - Rizopita
-
Risotto met prei – knolselderij of venkel en gepocheerde kabeljauw
-
Rita 's kerstrecepten - Χριστοuγεννα στην κουζiνα
-
Salata Spanaki Porfyron
-
Sinaasappel-prei-ei salade
-
Sinaasappelmarmelade Marmelada Portokali – Marmelade van bloedsinaasappel en campari / Gesuikerde maartse viooltjes – Zagaromeni manousakia
-
Slowfood cooked: wilde spinazie met courgette
-
Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti
-
Spetzofai uit de oven - Pikante worstjes met paprika uit de oven
-
Spinazie met daslook en yoghurt
-
Tomaten kroketten
-
Tzatziki
-
Varkensvlees met prei en knolselderij - Xeirino prasoselino
-
Vegetarische Fricassee
-
Viskroketten – Psarokrokettes
-
Vlierbloesemsorbetijs & Vlierbloesembeignets
-
Wilde asperges
-
wilde asperges risotto –Agria sparankia risotto
-
Yiouvetsi – Lamsvlees met tomaat en orzo of spaghetti en een vegetarische versie
-
Zomer in de keuken: biscuit met yoghurt, citroen en amandel / blauwe druiven jam
Boomstammetje –Kormos & Lavendelgelei – Levanda gele
- Gegevens
- Geschreven door Rita Kirligitsis
ingrediënten:
Boomstammetje - Kormos
1 ½ pak, minstens 250 gram biscuitjes
250 gr margarine of boter
175 gr poedersuiker
5 eetlepels cognac (Metaxa) (1/2 dl)
5 eetlepels cacao (50 gr)
100 gr walnoten grof gehakt
Smelt de margarine of boter en breek of hak de biscuitjes en walnoten in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed totdat een dikke brei is ontstaan.
Laat een half uurtje goed afkoelen in koelkast. Neem een vel aluminium of bakpapier en breng het mengsel hierop, maak nu een rol en laat in de koelkast 3 tot 4 uur opstijven zodat u er plakken van kunt snijden en opdienen met evt. wat cacao.
Indien u een cakevorm wilt gebruiken, bedek de vorm met bakpapier en druk de massa goed aan in de cakevorm.
In plaats van cognac kunt u natuurlijk ook likeur naar keuze gebruiken of zonder alcohol een vijftal lepels marmelade, bv sinaasappel- of mandarijn marmelade, de walnoten kunt u vervangen door hazelnoten, amandelen of zonnebloempitten.
U kunt deze mozaïek cake ook in de diepvries laten opstijven, dan een uur voor gebruik uit de diepvries halen en serveren.
Lavendelgelei – Levanda gele
ingrediënten:
2 dl witte, fris, fruitige wijn (niet al te droog)
2 eetlepels crème de cassis of zwarte bessen siroop
3 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap, vers geperst
2 dl appelsap
3 eetlepels lavendelbloemen (de paarse aren van de takjes halen)
4 witte gelatine blaadjes
1 dl water
Verwarm de wijn samen met de crème de cassis (of siroop), de suiker, het citroensap en het appelsap en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur, voeg de lavendelbloemen toe en laat het een half uurtje staan.
Week de gelatine in het water. Zeef het lavendelmengsel. Verwarm het weekvocht op een laag vuur en voeg de gelatine toe en roer dit erdoor totdat die is opgelost. Laat het mengsel niet koken!!!
Schenk de gelei in mooie glaasjes en laat ze minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de glaasjes met wat achtergehouden lavendel bloemetjes.