Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Kruimeltaart van (val-)appels en herfstfruit

Braam Ingredienten:

½ kg (val)appels gewassen geschild en 2/3 in kleine stukjes gesneden, 1/3 geraspt
(tot) ½ kg ander (herfst) fruit- bramen, (vlier)bessen, peer, druiven en/of perzik
½ dl balsamico azijn
75 gram koude boter in hele kleine stukjes gesneden
250 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram havermout
75 gram suiker – ½ tl zout
1 ½ dl  karnemelk
Paar lepels honing

 

Verwarm de oven op 170/180 C. Doe het fruit in een ruime pan en verwarm alles tot het zachtjes kookt tot de sappen uit de vruchten begint te komen en lekker begint te ruiken (in totaal tot 10 min.) Haal de pan van het vuur en roer er wat lepels honing doorheen. Laat de massa wat afkoelen.

Voor het kruimeldeeg:
75 gram koude boter in hele kleine stukjes gesneden
250 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram havermout
75 gram suiker – ½ tl zout
1 ½ dl  karnemelk
Paar lepels honing

Wrijf in een grote kom de koude boter door het zelfrijzendbakmeel en de havermout. Doe de suiker en het zout erbij, en daarna de karnemelk en meng tot een dikke massa. Zet koel weg en laat rusten voor 15 min. Intussen vet een ovenschaal (30/25cm) in met boter en bedek de bodem met een heel dun laagje van het deeg (niet meer dan ¼ van het kruimeldeeg) schep het fruitmengsel erover en bedek het fruit met het overige deeg  in kruimels/klodders in de ovenschaal. Giet hierover een paar lepels honing of suiker en bak in +/- 40/45 minuten de kruimeltaart mooi goudbruin. Laat tot koud of lauwwarm afkoelen en serveer met wat yoghurt of vanille-ijs.
 

Blijf gezond! Fijne herfst!

 

Yiannis en Rita

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN