-
Aardbeien-vlierbloesem jam & Aardbeien-vlierbloesem kruimeltaart, Frauwles me sambouka marmelada & Frauwles me sambouka pitta
-
Aubergine salade – Μελιτζανοσαλaτα
-
Mandarijn marmelade – Marmelada Mandarini
-
Aardappelkoekjes - Πατατοκεφτεδες
-
Aardappelkroketten met daslook
-
Amandelsinaasappel cake
-
Bieten-sinaasappelchutney
-
Bietenrisotto
-
Bloemkool stoofpot – kounoupidi giachni
-
Boomstammetje –Kormos & Lavendelgelei – Levanda gele
-
Boter, gesmolten van schapen-, geiten- en koemelk: Geklaarde boter: recept: Fetakaastaart.
-
Bulger met rode biet, gerookte forel en paddestoelen
-
Cakes met citroenmelisse
-
Chocolade met granaatappel en gember
-
Citroenmarmelade met rozenwater
-
Citroenmousse - Mouse lemoni
-
Citroenmousse – Mouse lemoni
-
Courgettejam – Marmelada kolokitie, Geest van de granaatappel – psigi tou rodi
-
Dolmadakia van snijbiet
-
Feestelijke schotel van lamsvlees met rijst - Arni me risi anatoliki
-
Garides saganaki Γαρίδες Σαγανάκι
-
Gestoofde kalfslapjes met knoflook/wijn/azijn saus - Sofrito
-
Gevulde courgettebloemen
-
Granaatappelcake met yoghurt
-
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus – Soutsoukakia
-
Griekse keukenklassiekers: vegetarische gerechten
-
Griekse keukenklassiekers: visgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: vleesgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: voor- & nagerechten
-
Griekse salade - Choriatiki
-
Groententaart zonder bladerdeeg
-
Groentepie - Xorthopitta
-
Herfstrecepten: Vegetarische herfstschotel Briam me kastana kai manitaria & Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates
-
hoofdmaaltijd: Gevulde kalfs/kip/varkens filet met verse saliepesto en aardappelen met citroen uit de oven.
-
Jam & likeur van Kornoelje
-
kastanjetaart
-
Kikkererwtensalade - Rebidosalata
-
Kip met artisjokken – Kotopoulo me agkinares
-
Knolselderij soep met daslook en feta (maaltijdsoep voor ongeveer 4 personen)
-
Kruimeltaart van (val-)appels en herfstfruit
-
Kweepeerzoet - Kidonoloukoumia & Paprikazuur - Toursi piperies
-
Kweeperentaart – Kidonopitta
-
Mandarinello – een soort limoncello met mandarijn.
-
Molsla met spek / paardenbloemsiroop
-
Morellenlikeur & kersenzoet
-
Ode aan de kweepeer: lepelzoetigheid & kweepeer/sinaasappeljam
-
Paas (lente) maaltijd uit keuken Porfyron: Spinazieschotel uit de oven & Pavlova met citroenboter
-
Paascakejes met aardbeien en lemon curd
-
Paddenstoelenpie - Manitaropita
-
Pastitsio
-
Pompoentaart met gekarameliseerde pompoenpitten – Kolokythopita me zaxaramenia kolokythosporous
-
Prei met gehaktballen - Πράσο με κεφτέδες
-
Preitaart – Prasopitta
-
Rauwe rode bietensalade (pantzarosalata)
-
Recept: Bulgur zomersalade- Pligouri salata & Vlierbessentaart – Tourta Samboukas
-
Recept: Paddenstoelen soep - Manitaro soupa
-
Recept: Politiki of winter salade - Politiki salata.
-
Recept: Wild zwijn gemarineerd & knolselderij salade – Agriogourouno salmi & Selinorizo salata
-
Recepten met kersen en morellen
-
Recepten met Salie
-
Revani - Griesmeeltaart met amandelen
-
Rijstpitta - Rizopita
-
Risotto met prei – knolselderij of venkel en gepocheerde kabeljauw
-
Rita 's kerstrecepten - Χριστοuγεννα στην κουζiνα
-
Salata Spanaki Porfyron
-
Sinaasappel-prei-ei salade
-
Sinaasappelmarmelade Marmelada Portokali – Marmelade van bloedsinaasappel en campari / Gesuikerde maartse viooltjes – Zagaromeni manousakia
-
Slowfood cooked: wilde spinazie met courgette
-
Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti
-
Spetzofai uit de oven - Pikante worstjes met paprika uit de oven
-
Spinazie met daslook en yoghurt
-
Tomaten kroketten
-
Tzatziki
-
Varkensvlees met prei en knolselderij - Xeirino prasoselino
-
Vegetarische Fricassee
-
Viskroketten – Psarokrokettes
-
Vlierbloesemsorbetijs & Vlierbloesembeignets
-
Wilde asperges
-
wilde asperges risotto –Agria sparankia risotto
-
Yiouvetsi – Lamsvlees met tomaat en orzo of spaghetti en een vegetarische versie
-
Zomer in de keuken: biscuit met yoghurt, citroen en amandel / blauwe druiven jam
Recept: Bulgur zomersalade- Pligouri salata & Vlierbessentaart – Tourta Samboukas
- Gegevens
- Geschreven door Rita Kirligitsis
ingrediënten:
Bulgur salade Pligouri salata
200 gram bulgur
1 heel fijngesneden ui
3 tomaten fijngesneden of 200 gr kerstomaten in vieren gesneden
Een halve geschilde komkommer in kleine blokjes gesneden
1 kop fijngesneden platte peterselie
Een paar takjes heel fijn gesneden munt
Beetje zout en peper
Een paar soeplepels olijfolie
Beetje citroensap
Kook de bulgur volgens gebruiksaanwijzing en laat afkoelen, voeg dan de gesneden tomaten, komkommer, ui, de peterselie en munt, zout en peper, olie en citroensap toe roer alles goed door elkaar en zet voor minstens een uur in de koelkast voordat u het serveert.
Een lekkere lunch of bijgerecht met een omelet of feta uit de oven.
ingrediënten:
Vlierbessentaart Tourta Samboukas
400 gram gewassen, afgeritste vlierbessen (evt. de helft bramen), ½ dl water
150 gram gemalen amandelen
3 eetlepels suiker + 1 eetlepel
Geraspte schil van 1 citroen
½ theelepel kaneelpoeder
1 borrelglaasje rum of likeur naar keuze
3 eieren gescheiden eiwit/dooiers
250 gram bloem
150 gram boter
50 gram dikke yoghurt of kwark
Snufje zout
Verwarm oven voor op 180°C.
Kneed de bloem met de koude boter en snufje zout tot een dik deeg, voeg de yoghurt toe en opnieuw kneden tot een soepel deeg is ontstaan, zet in de koelkast.
Doe de gewassen bessen/bramen met aanhangend water in een pan met de suiker en kook enkele minuten met de ½ dl water. Haal de pan van het vuur en voeg de gemalen amandelen, kaneel, citroenrasp en likeur of alcohol toe, laat afkoelen. Klop de eidooiers met de lepel suiker tot een mooie, dikke saus en roer hier de wat afgekoelde bessen door. De eiwitten met een mespuntje zout stijf kloppen en voorzichtig door de bessenmassa scheppen, dus niet kloppen of roeren, voorzichtig scheppen!
Verdeel het deeg over een ingevette springvorm of taartvorm en verdeel hier de bessenmassa over en bak in het midden van een matig warme oven (ongeveer 180°C) in ongeveer 40 minuten gaar.
Neem wat tijd voor jezelf en geniet van deze heerlijke, gezonde taart!