Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Chocolade met granaatappel en gember

images/granaatappel open.jpgIngrediënten:

300 gram chocolade 70%  
220 gram verse granaatappelpitjes/zaadjes 
1 eetlepel geraspte gember
Beetje gemalen zeezout

 

 

 

images/warmechocolade1.jpgBereiden:

Bedek een bakplaat met bakpapier. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie.
Meng de chocolade met de helft van de granaatappelpitjes, de geraspte gember en het zeezout (gebruik geen of niet teveel zout, het onttrekt vocht aan de granaatappelpitjes).
Verdeel het mengsel over de bakplaat met bakpapier. Strooi de andere helft van de pitjes over het mengsel en druk voorzichtig een beetje aan. Laat in een paar uur goed hard worden. Snijd of breek in stukken en geniet vervolgens van deze godentraktatie.

 

Gember is een van de oudste specerijen uit de tropen en is al eeuwen lang van groot belang in de Chinese geneeskunde. Het helpt tegen allerlei kwalen en kwaaltjes waaronder maagklachten en misselijkheid. Door het gebruik van gember in deze chocolade traktatie, kunt u er zo veel van eten als u wilt. Hoewel, ik zou er met kleine stukjes van genieten bij een kopje koffie of thee.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN