Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Preitaart – Prasopitta

ingrediënten:

images/preitaart.jpg500 gram bloem

200 gram maïsmeel

250 gram fetakaas

250 gram dikke yoghurt of kwark

1 tot 1 ½ kg prei, fijngesneden en gewassen

3 eieren

4 eetlepels boter

4 eetlepels olie

2 theelepels zout en peper

                                                                                                                                                              Verwarm de oven voor op 150° -175°C.

 

images/gesneden_prei_001-2.jpgDe gesneden, gewassen en uitgelekte prei in een grote schaal of kom met het zout kneuzen.

Klop in een andere schaal of kom 2 eieren los, roer er de olie en yoghurt door, dan de gezeefde bloem en maïsmeel erbij en roeren tot een gladde massa die yoghurtdikte moet hebben. Is dit niet het geval, doe er dan wat koud water bij, voorzichtig lepel voor lepel tot de juiste dikte.

Door de prei met zout de feta verkruimelen en het laatste ei erdoor mengen.

Op een met gesmolten boter ingevet bakblik ¾ deel van de deegmassa verdelen en verdeel dan de prei met de feta erover.

Maak het overgebleven ¼ deel van het deeg iets dunner door er wat lepels koud water aan toe te voegen door dit met je handen over de taart te sproeien, tot slot giet je met een lepel de overgebleven gesmolten boter over de pitta.

Bak nu de pitta in de voorverwarmde oven in 45 minuten tot een uur goudbruin en knapperig.

Deze pitta kan als vegetarisch hoofdgerecht, als lunchgerecht of als voor- of bijgerecht geserveerd worden, altijd lekker!



Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN