Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Paascakejes met aardbeien en lemon curd

images/paasrecept 2023 bewerkt.jpegIngrediënten:

4 eieren

50 gram suiker

Flinke mespunt vanillesuiker

Flinke mespunt zout

Rasp van 1 citroen

2 ½ dl melk

125 gram gezeefde bloem

80 gram roomboter

Extra als garnering: 250 gram gewassen en kleingesneden aardbeien – 250 gram lemon curd – poedersuiker

Lente en Pasen horen bij elkaar en bij Pasen hoort lemoncurd. Vooral voor een ieder die gevast heeft, nu deze lekkere curd bij eenvoudige pannenkoekcakejes met aardbeien.

(citroen-botercreme) Zie het recept en ingrediënten hiervoor in ons boek Smaken van de Griekse Zagori blz 63). (of kijk op: http://www.griekeneindhoven.nl) Deze lekkere, eenvoudige cakejes passen goed bij het paasontbijt, de paasbrunch, bij de koffie en thee of als nagerecht.

Verwarm oven op 220°C en plaats de muffinvorm voor 12 muffins/cakejes in de oven op een rooster.

Bereiding:

images/paashaasjes.jpgBreek de eieren en doe ze in een ruime kom, mix samen met de mespunt zout en de eieren schuimig en romig. Voeg de suiker en vanillesuiker toe, mix weer een paar minuten. Voeg nu de citroenrasp, de melk en de gezeefde bloem toe. Mix tot een mooie, gladde massa. Zet de kom in de koelkast voor een 5 minuten. Haal intussen (met pannenlappen) de muffinvorm uit de heel warme oven en verdeel de boter in 12 stukjes, in elk vormpje een stukje boter.

Verdeel het beslag in de muffinvorm (ook als de boter nog niet gesmolten is) en plaats weer in de oven verlaag de temperatuur naar 200C en bak voor ongeveer 15 minuten. Laat daarna de vorm met cakejes een beetje afkoelen, haal ze eruit en serveer met de aardbeien, de lemon curd en de poedersuiker.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN