-
Aardbeien-vlierbloesem jam & Aardbeien-vlierbloesem kruimeltaart, Frauwles me sambouka marmelada & Frauwles me sambouka pitta
-
Aubergine salade – Μελιτζανοσαλaτα
-
Mandarijn marmelade – Marmelada Mandarini
-
Aardappelkoekjes - Πατατοκεφτεδες
-
Aardappelkroketten met daslook
-
Amandelsinaasappel cake
-
Bieten-sinaasappelchutney
-
Bietenrisotto
-
Bloemkool stoofpot – kounoupidi giachni
-
Boomstammetje –Kormos & Lavendelgelei – Levanda gele
-
Boter, gesmolten van schapen-, geiten- en koemelk: Geklaarde boter: recept: Fetakaastaart.
-
Bulger met rode biet, gerookte forel en paddestoelen
-
Cakes met citroenmelisse
-
Chocolade met granaatappel en gember
-
Citroenmarmelade met rozenwater
-
Citroenmousse - Mouse lemoni
-
Citroenmousse – Mouse lemoni
-
Courgettejam – Marmelada kolokitie, Geest van de granaatappel – psigi tou rodi
-
Dolmadakia van snijbiet
-
Feestelijke schotel van lamsvlees met rijst - Arni me risi anatoliki
-
Garides saganaki Γαρίδες Σαγανάκι
-
Gestoofde kalfslapjes met knoflook/wijn/azijn saus - Sofrito
-
Gevulde courgettebloemen
-
Granaatappelcake met yoghurt
-
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus – Soutsoukakia
-
Griekse keukenklassiekers: vegetarische gerechten
-
Griekse keukenklassiekers: visgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: vleesgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: voor- & nagerechten
-
Griekse salade - Choriatiki
-
Groententaart zonder bladerdeeg
-
Groentepie - Xorthopitta
-
Herfstrecepten: Vegetarische herfstschotel Briam me kastana kai manitaria & Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates
-
hoofdmaaltijd: Gevulde kalfs/kip/varkens filet met verse saliepesto en aardappelen met citroen uit de oven.
-
Jam & likeur van Kornoelje
-
kastanjetaart
-
Kikkererwtensalade - Rebidosalata
-
Kip met artisjokken – Kotopoulo me agkinares
-
Knolselderij soep met daslook en feta (maaltijdsoep voor ongeveer 4 personen)
-
Kruimeltaart van (val-)appels en herfstfruit
-
Kweepeerzoet - Kidonoloukoumia & Paprikazuur - Toursi piperies
-
Kweeperentaart – Kidonopitta
-
Mandarinello – een soort limoncello met mandarijn.
-
Molsla met spek / paardenbloemsiroop
-
Morellenlikeur & kersenzoet
-
Ode aan de kweepeer: lepelzoetigheid & kweepeer/sinaasappeljam
-
Paas (lente) maaltijd uit keuken Porfyron: Spinazieschotel uit de oven & Pavlova met citroenboter
-
Paascakejes met aardbeien en lemon curd
-
Paddenstoelenpie - Manitaropita
-
Pastitsio
-
Pompoentaart met gekarameliseerde pompoenpitten – Kolokythopita me zaxaramenia kolokythosporous
-
Prei met gehaktballen - Πράσο με κεφτέδες
-
Preitaart – Prasopitta
-
Rauwe rode bietensalade (pantzarosalata)
-
Recept: Bulgur zomersalade- Pligouri salata & Vlierbessentaart – Tourta Samboukas
-
Recept: Paddenstoelen soep - Manitaro soupa
-
Recept: Politiki of winter salade - Politiki salata.
-
Recept: Wild zwijn gemarineerd & knolselderij salade – Agriogourouno salmi & Selinorizo salata
-
Recepten met kersen en morellen
-
Recepten met Salie
-
Revani - Griesmeeltaart met amandelen
-
Rijstpitta - Rizopita
-
Risotto met prei – knolselderij of venkel en gepocheerde kabeljauw
-
Rita 's kerstrecepten - Χριστοuγεννα στην κουζiνα
-
Salata Spanaki Porfyron
-
Sinaasappel-prei-ei salade
-
Sinaasappelmarmelade Marmelada Portokali – Marmelade van bloedsinaasappel en campari / Gesuikerde maartse viooltjes – Zagaromeni manousakia
-
Slowfood cooked: wilde spinazie met courgette
-
Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti
-
Spetzofai uit de oven - Pikante worstjes met paprika uit de oven
-
Spinazie met daslook en yoghurt
-
Tomaten kroketten
-
Tzatziki
-
Varkensvlees met prei en knolselderij - Xeirino prasoselino
-
Vegetarische Fricassee
-
Viskroketten – Psarokrokettes
-
Vlierbloesemsorbetijs & Vlierbloesembeignets
-
Wilde asperges
-
wilde asperges risotto –Agria sparankia risotto
-
Yiouvetsi – Lamsvlees met tomaat en orzo of spaghetti en een vegetarische versie
-
Zomer in de keuken: biscuit met yoghurt, citroen en amandel / blauwe druiven jam
Tomaten kroketten
- Gegevens
- Geschreven door Rita Kirligitsis
ingrediënten:
5 grote rijpe tomaten, ontveld en kleingesneden, uitlekkend in zeef
250 gram oud brood zonder korst geweekt in koud water
1 kleine ui, fijngesneden
200 gram fetakaas, verkruimeld
2 los geklopte eieren
Zout, gemalen peper, oregano
Takje basilicum blaadjes, bosje platte peterselie, paar takjes munt heel fijngesneden
Bloem (of maismeel)
Maisolie om in te bakken
Doe in een grote kom de uitgelekte tomaatstukjes, knijp het water goed uit het brood en doe het in de kom bij de tomaatstukjes.
Voeg de fijngesneden ui toe, de verkruimelde fetakaas, los geklopte eieren, zout, peper, oregano en fijngesneden kruiden.
Meng dit met je handen en laat afgedekt in de koelkast een half uur rusten, mocht het mengsel niet stevig genoeg zijn, doe er dan wat bloem bij.
Verhit in een grote koekenpan een flinke bodem maisolie. Doe in een diep bord de bloem of maismeel. . . . Haal het tomatenmengsel uit de koelkast, schep een flinke lepel van het mengsel en maak er keftedes of platte koeken van, haal ze door de bloem en bak ze in de warme olie totdat ze goudbruin en gaar gebakken zijn. Laat ze uitlekken op een schaal met keukenpapier en serveer direct. Lekker met tzaziki of gewoon met een lekkere salade.
Voor glutenvrije keftedes kun je het oude brood vervangen door maismeel. In plaats van fetakaas kan ook een andere pittige kaas gebruikt worden.