Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Varkensvlees met prei en knolselderij - Xeirino prasoselino

ingrediënten:

images/knol.jpg1250 gram varkenskarbonades of ongeveer 1 kg varkensvlees zonder been in grove stukken/porties gesneden

1 dl olijfolie

1 dl witte wijn

500 gram knolselderij

1 kg prei

Zout, peper

Gehakte peterselie en evt. selderijblad

 

 

Verhit in een ruime pan de olijfolie en breng het varkensvlees in de warme olie en roer vervolgens alle stukken vlees rondom in de warme olie. Blus het vlees met de witte wijn en giet er daarna nog ongeveer een deciliter warm water bij om dan het vuur laag te draaien en het vlees zachtjes te laten sudderen.

Schil de knolselderij en snijd in kleine stukken (ongeveer zo groot als patatjes), snijd en was de prei in stukken van 2 à 3 cm.

Na een half uurtje de gesneden knolselderij, gesneden prei, gewassen en gehakte peterselie en evt. wat selderijblad toevoegen, ook zout en peper naar keuze en nog ongeveer een deciliter warm water om vervolgens alles in weer een half uur te laten gaar stoven. Let op dat er vocht in de pan blijft en het vlees met de groente niet droog kookt, anders nog wat water toevoegen.

Veel Grieken doen er op het bord of in de pan nog wat citroensap bij, maar het sap niet in de pan toevoegen zodat iedereen zijn eigen smaak kan volgen.

Een lekker wintergerecht, extra lekker als de groenten uit eigen tuin komen of van een biologische boerderij.

Dit gerecht direct serveren, zonder aardappelen of rijst, evt. met een groene salade of koolsalade, en natuurlijk lekker met een stukje fetakaas.

 

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN