Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Kikkererwtensalade - Rebidosalata


images/kikkererwtensalade.jpgingrediënten:

                                                                                              Bosje kervel gewassen en fijn gesneden

Bosje verse, gewassen grof gesneden koriander

Klein bosje verse, gewassen gesneden munt

4 eetlepels (Griekse) olijfolie

2 eetlepels balsamico azijn

Sap en rasp van kleine citroen

2 teentjes geperste knoflook

Zout – vers gemalen peper – gemalen fenegriek poeder- paprika

 

 

Vermeng in een grote schaal de dressing van olijfolie, azijn, rasp en sap van de citroen, geperste knoflook, zout, peper, fenegriek en paprika, en schep hierdoor de geweekte kikkererwten (voor een minder knapperige bite kunnen de kikkererwten 20 minuten gekookt worden, uitgelekt en afgekoeld door de dressing geroerd worden).

 

images/tomaten.jpgLaat dit een half uur rusten voordat de kleingesneden komkommer, tomaat en sjalotjes worden toegevoegd. Op het laatst, net voor het serveren de fijngesneden kruiden, kervel, koriander en munt er doorscheppen. Een heerlijke maaltijdsalade, lekker en gemakkelijk als picknick salade.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN