Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Bieten-sinaasappelchutney

images/recept voorjaar 2024.jpegingrediënten:

350 gram rauwe bietjes, geschild en in kleine stukjes gesneden van 1 cm
350 gram appels, geschild, de klokhuizen verwijderd, gesneden in kleine stukjes van 1 cm
250 gram rode uien, schoongemaakt en fijngehakt
2 ½ dl goede rode wijnazijn en 1 dl balsamico azijn
200 gram bruine suiker
Sap en rasp van 2 sinaasappels
2 teentjes knoflook fijngeperst
2 ½ cm geschilde en geraspte gember
1 theelepel zout
Een mespunt laurierpoeder, chilipoeder, peper

 

bereiding:


Verwarm de azijn en suiker in een grote pan totdat de suiker is opgelost. Voeg de kleingesneden bieten en appels toe, de gehakte uien, sinaasappelschil en sap, knoflook, gember, zout en kruiden toe en breng alles aan de kook. Laat dit alles heel zachtjes een half uur koken. Dan het vuur wat hoger en onder voordurend roeren nog eens 15 minuten laten inkoken. Pas op dat het niet gaat aanbranden en dat er vocht in de pan blijft. Schep de chutney in warme, gesteriliseerde potten, sluit af en zet ze ondersteboven voor een 20 minuten. Laat de chutney voor een paar weken rusten voor gebruik. Leuk om cadeau te geven maar heerlijk als bijgerecht en te genieten bij veel gerechten.

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN