-
Aardbeien-vlierbloesem jam & Aardbeien-vlierbloesem kruimeltaart, Frauwles me sambouka marmelada & Frauwles me sambouka pitta
-
Aubergine salade – Μελιτζανοσαλaτα
-
Mandarijn marmelade – Marmelada Mandarini
-
Aardappelkoekjes - Πατατοκεφτεδες
-
Aardappelkroketten met daslook
-
Amandelsinaasappel cake
-
Bieten-sinaasappelchutney
-
Bietenrisotto
-
Bloemkool stoofpot – kounoupidi giachni
-
Boomstammetje –Kormos & Lavendelgelei – Levanda gele
-
Boter, gesmolten van schapen-, geiten- en koemelk: Geklaarde boter: recept: Fetakaastaart.
-
Bulger met rode biet, gerookte forel en paddestoelen
-
Cakes met citroenmelisse
-
Chocolade met granaatappel en gember
-
Citroenmarmelade met rozenwater
-
Citroenmousse - Mouse lemoni
-
Citroenmousse – Mouse lemoni
-
Courgettejam – Marmelada kolokitie, Geest van de granaatappel – psigi tou rodi
-
Dolmadakia van snijbiet
-
Feestelijke schotel van lamsvlees met rijst - Arni me risi anatoliki
-
Garides saganaki Γαρίδες Σαγανάκι
-
Gestoofde kalfslapjes met knoflook/wijn/azijn saus - Sofrito
-
Gevulde courgettebloemen
-
Granaatappelcake met yoghurt
-
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus – Soutsoukakia
-
Griekse keukenklassiekers: vegetarische gerechten
-
Griekse keukenklassiekers: visgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: vleesgerechten
-
Griekse keukenklassiekers: voor- & nagerechten
-
Griekse salade - Choriatiki
-
Groententaart zonder bladerdeeg
-
Groentepie - Xorthopitta
-
Herfstrecepten: Vegetarische herfstschotel Briam me kastana kai manitaria & Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates
-
hoofdmaaltijd: Gevulde kalfs/kip/varkens filet met verse saliepesto en aardappelen met citroen uit de oven.
-
Jam & likeur van Kornoelje
-
kastanjetaart
-
Kikkererwtensalade - Rebidosalata
-
Kip met artisjokken – Kotopoulo me agkinares
-
Knolselderij soep met daslook en feta (maaltijdsoep voor ongeveer 4 personen)
-
Kruimeltaart van (val-)appels en herfstfruit
-
Kweepeerzoet - Kidonoloukoumia & Paprikazuur - Toursi piperies
-
Kweeperentaart – Kidonopitta
-
Mandarinello – een soort limoncello met mandarijn.
-
Molsla met spek / paardenbloemsiroop
-
Morellenlikeur & kersenzoet
-
Ode aan de kweepeer: lepelzoetigheid & kweepeer/sinaasappeljam
-
Paas (lente) maaltijd uit keuken Porfyron: Spinazieschotel uit de oven & Pavlova met citroenboter
-
Paascakejes met aardbeien en lemon curd
-
Paddenstoelenpie - Manitaropita
-
Pastitsio
-
Pompoentaart met gekarameliseerde pompoenpitten – Kolokythopita me zaxaramenia kolokythosporous
-
Prei met gehaktballen - Πράσο με κεφτέδες
-
Preitaart – Prasopitta
-
Rauwe rode bietensalade (pantzarosalata)
-
Recept: Bulgur zomersalade- Pligouri salata & Vlierbessentaart – Tourta Samboukas
-
Recept: Paddenstoelen soep - Manitaro soupa
-
Recept: Politiki of winter salade - Politiki salata.
-
Recept: Wild zwijn gemarineerd & knolselderij salade – Agriogourouno salmi & Selinorizo salata
-
Recepten met kersen en morellen
-
Recepten met Salie
-
Revani - Griesmeeltaart met amandelen
-
Rijstpitta - Rizopita
-
Risotto met prei – knolselderij of venkel en gepocheerde kabeljauw
-
Rita 's kerstrecepten - Χριστοuγεννα στην κουζiνα
-
Salata Spanaki Porfyron
-
Sinaasappel-prei-ei salade
-
Sinaasappelmarmelade Marmelada Portokali – Marmelade van bloedsinaasappel en campari / Gesuikerde maartse viooltjes – Zagaromeni manousakia
-
Slowfood cooked: wilde spinazie met courgette
-
Spaghetti met basilicum-walnoot pesto, met pompoenpit pesto / Citroenspaghetti en knoflook-peterselie- spaghetti
-
Spetzofai uit de oven - Pikante worstjes met paprika uit de oven
-
Spinazie met daslook en yoghurt
-
Tomaten kroketten
-
Tzatziki
-
Varkensvlees met prei en knolselderij - Xeirino prasoselino
-
Vegetarische Fricassee
-
Viskroketten – Psarokrokettes
-
Vlierbloesemsorbetijs & Vlierbloesembeignets
-
Wilde asperges
-
wilde asperges risotto –Agria sparankia risotto
-
Yiouvetsi – Lamsvlees met tomaat en orzo of spaghetti en een vegetarische versie
-
Zomer in de keuken: biscuit met yoghurt, citroen en amandel / blauwe druiven jam
Gevulde courgettebloemen
- Gegevens
- Geschreven door Rita Kirligitsis
ingrediënten:
Ongeveer 12 courgette bloemen
1 dl olijfolie
2 heel fijn gesneden uien
200 gram (risotto of pap) rijst
50 gram pijnboompitten
1 dl witte wijn
Bosje peterselie en dille fijngehakt (evt wat citroentijm)
1 citroen, het sap van de halve citroen en de andere helft in plakjes
Zout en peper
Was heel voorzichtig de heel verse courgettebloemen en dep ze droog (wij halen de stamper er niet uit). Verhit de helft van de olie in een ruime pan en fruit de fijngesneden ui een aantal minuten. Voeg dan de pijnboompitten en gewassen rijst toe en blus met de witte wijn. Voeg de fijngesneden peterselie en dille toe, zout, peper en ongeveer 2 à 3 dl water. Laat dit voor een 5 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat de rijst wat afkoelen.
Vul nu de courgettebloemen met + 1 eetlepel van de rijst in elke bloem, draai/vouw heel voorzichtig de bloemtoppen dicht en leg ze naast elkaar in een pan. Als alle bloemen zijn gevuld en de bodem van de pan bedekt, leg hierop de plakken citroen, giet de rest van de olie, het citroensap en water erover totdat ze bijna onder staan. Leg een bord ondersteboven op de bloemen en zet de pan weer op het vuur en laat alles in ongeveer 20 minuten gaar koken. Een heerlijk zomergerecht dat koud en warm kan worden gegeten.