kastanjetaart
- Details
- Geschreven door Rita Kirligitsis
ingrediënten:
250 gr kastanjes (schoongemaakt gewicht)
100 gr boter
100 gr bruine suiker
eiwit van 3 eieren
vanillesuiker en wat zout
ingrediënten:
250 gr kastanjes (schoongemaakt gewicht)
100 gr boter
100 gr bruine suiker
eiwit van 3 eieren
vanillesuiker en wat zout
ingrediënten:
1 kg aardappelen gekookt in de schil
Half bosje platte peterselie, gewassen en fijn gehakt
3 teentjes geperste knoflook
2 uien schoongemaakt en op de grove rasp geraspt
2 eieren losgeklopt
250 gram fijngeprakte feta kaas
100 tot 150 gram bloem
½ dl olijfolie
50 gram fijn griesmeel
Zout – peper – oregano – paprika poeder
2 dl mais of zonnebloemolie om in te bakken
Ingrediënten:
2 aubergines, lang en niet dik (zonder zaadlijsten)
1 kleine rode ui schoongemaakt en geraspt op de grove rasp
2 kleine knoflooktenen gepeld en geperst of fijngesneden
1 tomaat ontveld en fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel wijnazijn
½ tot 1 theelepel zout –beetje peper
½ theelepel zoet paprikapoeder (of scherpe voor de liefhebber)
½ theelepel gedroogde oregano
een paar takjes platte peterselie gewassen, gedroogd en fijngehakt
Ingrediënten:
1 ei losgeklopt
flinke scheut ouzo
wat zout
75 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel
2 dl zonnebloemolie
16 tot 20 salieblaadjes
geraspte Parmezaanse kaas