Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Slowfood cooked: wilde spinazie met courgette

images/rita receptjuli2019.jpgIngrediënten

½ kg wilde spinazie, gewassen en evt gesneden
½ kg kleine courgettes gewassen en in stukken gesneden
4 uien gepeld en fijngesneden
1 bosje dille gewassen en fijngehakt
1 bosje platte peterselie, gewassen en fijngehakt
1 ½ dl olijfolie - Zout- peper
2 citroenen evt 250 gram fetakaas

Lees meer...

Garides saganaki Γαρίδες Σαγανάκι

images/garides1.jpgIngrediënten:

Ongeveer 20 grote, schoongemaakte garnalen/garides, (Yiannis prefereert ze met kop en staart, want daar zit de meeste smaak in)
150 gram feta
2 volle theelepels mosterd naar keuze
2 eetlepels olijfolie
een grote, groene puntpaprika gewassen, zonder zaad, in kleine ringetjes gesneden
sap van een citroen
zout peper en oregano

Lees meer...

Risotto met prei – knolselderij of venkel en gepocheerde kabeljauw

Kabeljauwingrediënten:

½ liter groentebouillon
2 x 1 dl witte wijn
4 porties kabeljauw moten van ong. 100 gram
½ dl olijfolie
250 gram in smalle ringen gesneden en gewassen prei
250 gram schoongemaakte, geraspte knolselderij of in ringen gesneden venkel
250 gram risotto rijst
2 eetlepels boter
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 citroen, rasp en sap
Zout en peper

Lees meer...

Ode aan de kweepeer: lepelzoetigheid & kweepeer/sinaasappeljam

ingrediënten:


Kweepeer1 kg kweeperen (schoongemaakt gewicht, geschild, klokkenhuis verwijderd en in plakjes gesneden)
1 kg suiker + zakje vanillesuiker
Sap van 1 citroen
Wat blaadjes van de citroengeranium

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN