Morellenlikeur & kersenzoet
- Details
- Geschreven door Rita kirligitsis
ingrediënten:
1 kg Morellen
300 gram kandijsuiker of bruine suiker
1 liter brandewijn (of Metaxa *****)
Vanillestokje en stukjes (met dunschiller) gewassen sinaasappelschil
ingrediënten:
1 kg Morellen
300 gram kandijsuiker of bruine suiker
1 liter brandewijn (of Metaxa *****)
Vanillestokje en stukjes (met dunschiller) gewassen sinaasappelschil
Ingrediënten:
200 gram jonge paardenbloembladeren (molsla)
100 gram gekookte kikkererwten of bonen
75 gram gerookt spek in blokjes gesneden
1 snee brood in blokjes gesneden
4 eetlepels olijfolie
2 lente-uitjes gewassen en fijngesneden
1 eetlepel appelazijn of balsamico azijn
1 teen fijngehakte knoflook
Zout en versgemalen zwarte peper
Ingrediënten:
1 knolselderij, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 grote prei, schoongemaakt in ringen gesneden
+/- 100 gram daslook gewassen en fijngesneden
150 gram fetakaas in kleine blokjes gesneden
½ dl olijfolie
out – peper – nootmuskaat- takje verse tijm - mespunt cayenne peper (evt groentenbouillon blokje)
ingrediënten:
2 ½ kg prei schoongemaakt in en stukken van 5 à 6 cm gesneden
1 kg gehakt voor de keftedes *
100 gram boter, geen magarine, of 1 dl olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
Zout, peper, paprikapoeder, oregano
Bosje peterselie gewassen en gesneden 100 gram boter, geen magarine, of 1 dl olijfolie