Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Morellenlikeur & kersenzoet

images/kers3.jpg ingrediënten:

1 kg Morellen 
300 gram kandijsuiker of bruine suiker
1 liter brandewijn (of Metaxa *****)
Vanillestokje en stukjes (met dunschiller)  gewassen sinaasappelschil

Lees meer...

Molsla met spek / paardenbloemsiroop

images/paardenbloem2.jpgIngrediënten:

200 gram jonge paardenbloembladeren (molsla)
100 gram gekookte kikkererwten of bonen
75 gram gerookt spek in blokjes gesneden
1 snee brood in blokjes gesneden
4 eetlepels olijfolie
2 lente-uitjes gewassen en fijngesneden
1 eetlepel appelazijn of balsamico azijn
1 teen fijngehakte knoflook
Zout en versgemalen zwarte peper 

Lees meer...

Knolselderij soep met daslook en feta (maaltijdsoep voor ongeveer 4 personen)

images/knolselderijsoep.jpgIngrediënten:

1 knolselderij, geschild en in kleine blokjes gesneden
1 grote prei, schoongemaakt in ringen gesneden
+/- 100 gram daslook gewassen en fijngesneden
150 gram fetakaas in kleine blokjes gesneden
½ dl olijfolie
out – peper – nootmuskaat- takje verse tijm - mespunt cayenne peper (evt groentenbouillon blokje)

Lees meer...

Prei met gehaktballen - Πράσο με κεφτέδες

ingrediënten:

images/prei 2.jpg2 ½ kg prei schoongemaakt in en stukken van 5 à 6 cm gesneden
1 kg gehakt voor de keftedes *
100 gram boter, geen magarine, of 1 dl olijfolie
2 eetlepels tomatenpuree
Zout, peper, paprikapoeder, oregano
Bosje peterselie gewassen en gesneden                                                100 gram boter, geen magarine, of 1 dl olijfolie

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN