Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Recept: Wild zwijn gemarineerd & knolselderij salade – Agriogourouno salmi & Selinorizo salata

images/diana.jpgingrediënten:


1 kg wild zwijn in grove stukken gesneden of 1 ½ kg karbonades wild zwijn
1 fles droge rode wijn
1 grote ui schoongemaakt en in ringen gesneden
Grote wortel geschild en in stukken gesneden
2 tomaten, ontveld en in kleine stukjes gesneden
Sap en schil (schillen met dunschiller) van een schoongeboende (liefs bio) sinaasappel
½ kopje boter
½ kopje cognac (Metaxa 3 sterren)
¼ knolselderij geschild en in stukjes gesneden
Tijm, laurierblad, wat kardemom peulen, peperkorrels, rozemarijn, zout en peper.

Lees meer...

Kweeperentaart – Kidonopitta


images/download mand kweperen.jpgingrediënten:

1 grote of 2 kleine kweeperen geschild en in partjes gesneden

200 gr yoghurt

1 dl olijfolie & 1 dl vers sinaasappelsap

125 gr suiker

100 gr grof gemalen amandelen

150 gr griesmeel & 50 gr gezeefde bloem

1 volle theelepel bakpoeder

Halve theelepel gemalen kardemom, mespunt zout

Lees meer...

Courgettejam – Marmelada kolokitie, Geest van de granaatappel – psigi tou rodi


images/granaatappel.jpgingrediënten:

2 rijpe granaatappels
2 eetlepels gemalen amandelen
1 eetlepel sesamzaadjes
1 eetlepel gehakte pompoenpitten
1 eetlepel gehakte pijnboompitten
2 eetlepels tsipero

Lees meer...

Herfstrecepten: Vegetarische herfstschotel Briam me kastana kai manitaria & Kastanjechocolaatjes – kastana sokolates



images/briam.jpgingrediënten
 

1 kilo pompoen (geschild en in blokjes gesneden)
2 preien schoongemaakt en in ringen gesneden
250 gram gekookte schoongemaakte tamme kastanjes
250 gram paddenstoelen, gemengde wilde indien aanwezig, of champignons schoongemaakt en gesneden
250 gram gesneden witte kool
30 gram pompoenpitten
Evt een knoflookteentje klein gesneden, evt een paar takjes koriander
Zout peper, 1 theelepel komijnzaadjes, 1 theelepel kerriepoeder,
4 eetlepels olijfolie

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN