Griekse Vereniging van Eindhoven en omstreken

Rita's Recepten

Viskroketten – Psarokrokettes


images/visballetjes.jpgIngrediënten:

500 gram diepvrieskabeljauw ontdooid, van graat en vel ontdaan

4-5 sjalotjes gewassen en fijngesneden

250 gram zelfrijzend bakmeel

2,5 dl bier

1 ei

Een half bosje gewassen en fijngesneden platte peterselie

Een half bosje gewassen en fijngesneden dille

Zout en peper

Maïs of zonnebloemolie

Lees meer...

Griekse gehaktballetjes in tomatensaus – Soutsoukakia

images/soutsoukakia.jpgingrediënten:

1 kilo rundergehakt

1 grote ui, fijn gesnipperd

2 fijn geperste teentjes knoflook

6 sneetjes brood zonder korst geweekt in ruim water

2 eieren

1 theelepel komijn, zout en peper (naar behoefte)

Bosje platte peterselie gewassen en fijngesneden

2 eetlepels olijfolie

 

Voor de tomatensaus

1 kg tomaten, ontveld en gehakt

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel suiker

Zout en peper

Lees meer...

Preitaart – Prasopitta

ingrediënten:

images/preitaart.jpg500 gram bloem

200 gram maïsmeel

250 gram fetakaas

250 gram dikke yoghurt of kwark

1 tot 1 ½ kg prei, fijngesneden en gewassen

3 eieren

4 eetlepels boter

4 eetlepels olie

2 theelepels zout en peper

Lees meer...

Feestelijke schotel van lamsvlees met rijst - Arni me risi anatoliki

ingrediënten: 

images/lamsvlees.jpg1 kg lamsvlees in gelijke stukjes gesneden
2 uien gesnipperd
2 sjalotjes fijngesneden
300 gr verse spinazie fijngesneden
½ kop verse dille fijngehakt
1 kop verse koriander fijngehakt
1 kop verse, platte peterselie fijngehakt
2 eetlepels gedroogde fenegriek (AH) of een halve kop verse fenegriek
6 draadjes saffraan
6 kardemompeulen geplet
1 kaneelstokje (mag ook zonder)
De pitten van 1 granaatappel
2 grote aardappels
500 gram (basmati)rijst
Peper en zout
2 liter heet water
1 dl olijfolie
2 klonten boter

Lees meer...

Rita's Recepten

Sponsored and build by dutch66.com © All rights reserved

Login or Registreer

LOG IN